Sosyal Girişimcilik Konuşuldu
 Sosyal Girişimcilik Konuşuldu

Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda Pazarlama ve Makine programı öğrencilerine 19.12.2022 tarihinde Sosyal Girişimcilik farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.
Sosyal girişimci ve eğitim uzmanı Sezgin KOYUN, sosyal girişimcilik kavramının ne olduğunu, sosyal girişimcilik ile ticari girişimcilik arasındaki farkları, sosyal girişimcilerin genel karakteristik özelliklerini anlatırken bir yandan da sosyal girişimci olmak için toplumsal problemleri tespit ederek çözüme ulaşma hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 
Sezgin KOYUN, “Çevremizi gözlemleyerek fark ettiğimiz problemlerle toplumsal bir sorunu ortadan kaldırabiliriz. Yapılan çalışmalardaki bulgular Türkiye’de sosyal girişimcilerin %75’inin üniversite mezunu olduğunu göstermiştir. Dolayısıyla sorunları sosyal girişimcilik yöntemiyle ortadan kaldırma potansiyeli, sizsiniz.” şeklinde konuştu.
Eğitimin kapanış konuşmasını yapan Öğretim Görevlisi Cihad DOĞAN, “Bölüm öğrencilerimizi her zaman kamu ve özel sektör temsilcileriyle buluşturmaya gayret ediyoruz. Bugün de girişimciliğin bir türü olan sosyal girişimcilik üzerinde istifade ettik. Önümüzdeki haftalarda öğrencilerimizi kariyerlerine etki edebilecek eğitmenlerle buluşturmaya devam edeceğiz, dedi. Makine program başkanı Öğr. Gör. Zafer YILDIZ, sosyal girişimci ve eğitim uzmanı Sezgin KOYUN’a teşekkür belgesi taktim etti.
 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Şub-2023]

Haber Görüntüleme : [1.223]