Burs İmkânları (2022-2023 Öğretim Yılı)

Fakültemiz öğrencileri YKS sonuçlarına göre yerleştirmede kullanılan başarı sırasına, fakülte öğrenimi sırasında gösterdiği başarıya ve öğrencinin ihtiyaç durumuna göre çeşitli şekillerde aşağıdaki kurum veya kuruluşlardan burs alma imkanına sahip olmaktadırlar,

1) Bursa İlahiyat Vakfımız tarafından verilen burslar. 

  a) Yerleştirme Sırası Başarı Bursu (YSSB):

       2023-2024 öğretim yılında YKS sonuçlarına göre yerleştirmede kullanılan başarı sırası itibariyle;

      Yerleşme Sırası Başarı Bursu, YKS sonucu ilk defa fakültemize yerleşen, Hazırlık ve lisans öğrenimi boyunca genel akademik not ortalaması 3,25 ve üzeri başarı gösteren, disiplin cezası almamış ve kayıt dondurmamış öğrencilere öğrenim hayatı boyunca aylık olarak verilir. Burs, her yıl Ekim ayında başlayıp, Haziran ayında son bulacak şekilde toplam 9 ay boyunca verilir.

  b) İhtiyaç Bursu (İB): Ailesinin gelir düzeyi eğitim ihtiyaçlarını karşılayamayacak düzeyde olan ve bunu belgeleyen öğrencilere verilen burstur.

  c) Hafızlık Teşvik Bursu (HTB): Fakülte programı çerçevesinde ve fakültedeki öğrenim süresi içerisinde hafızlık yapmakta olan öğrencilere verilen burstur.

  ç) Lisansüstü Eğitim Bursu (LEB): Enstitü bünyesinde İlahiyat temel alanında lisansüstü öğrenimine devam eden öğrencilere verilen burstur.

  d) Barınma Bursu (BB): Öğrencinin barınma ihtiyacını bütün veya kısmî olarak karşılamak üzere verilen burstur.

  e) Özel Yetenek Bursu (ÖYB): Eğitim-öğretimi destekleyici ve tanıtıcı alanlarda gönüllü olarak çalışan öğrencilerden gösterdikleri özel yetenek, beceri ve üstün gayretleriyle temayüz edip Vakıf yönetimi tarafından seçilen öğrencilere verilen burstur.

Bursa İlahiyat Vakfı tarafından verilen burslar hakkında detaylı bilgi için BURSA İLAHİYAT VAKFI (BİV) BURS YÖNERGESİ'ni inceleyiniz.

2) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2205 Lisans Bursu 

YKS sonucunda TYT puan türünde ilk 25.000 (yirmibeşbin)'e girerek (Madde: 3.1.5.1.) fakültemize kayıt yaptırmanız durumunda bu programa başvurarak YKS sıralamanıza göre;

    2205 Lisans Burs Programı Temmuz 2023 burs miktarları için tıklayınız.

    2205 Lisans Burs Programına başvuru tarihleri için tıklayınız.

 

3) TÜBİTAK 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı ile lisans öğrencilerinin öğrenimlerinin yanı sıra bilimsel araştırma projelerinde bilimsel etik kuralları gözeterek görev alması ve yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmesi hedeflenmektedir. 

Başvuru koşulları ve istenilen belgeler hakkında ayrıntılı bilgi için STAR Stajyer Araştırmacı Burs Programı STAR LİSANS ÇAĞRISI-2023 kitapçığını inceleyiniz.

 

4)    Türkiye Diyanet Vakfı. Türkiye Diyanet Vakfı ile Bursa İlahiyat Eğitim Merkezi (BİLEM) arasında yapılan bir protokol ile fakültemiz Hazırlık ve 1. sınıflardan seçilen belli sayıda başarılı öğrenciye yurt + burs + kurs desteği verilmektedir. İlahiyat Akademi Burs Programı hakkında geniş bilgi için tıklayınız.

 

5) Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından verilen burslar 

 

6) Diğer Sivil Toplum Örgütleri tarafından verilen burslar

   a) Birlik Vakfı Bursa Şubesi

   b) Ensar Vakfı Bursa Şubesi

   c) İlim Yayma Cemiyeti Bursa Şubesi

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [23-Tem-2022 16:43]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [02-Tem-2023 18:50]

İçerik Görüntüleme : [14.789]