YENİ UYGULAMAYA KONULAN FORMASYON DERSLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA

1. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından alınan bir karar gereği 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren Birinci sınıflardan başlamak üzere programa (ücretsiz) Pedagojik Formasyon dersleri konulmuştur.
  2. Bu dersler seçmeli olup isteyen birinci sınıf öğrencileri bu gruptan ders seçebilecektir.
  3. Zorunlu dersler dışıdaki Seçmeli dersler a) İlahiyat Grubu Seçmeli Dersler ve b) Formasyon Grubu Seçmeli Dersler adı altında iki gruba ayrılmıştır. Mezun olduktan sonra öğretmen olmayı düşünenler Formasyon grubundan ders almaya başlayacaklardır. Ancak Birinci Yarıyılda sadece Eğitim Bilimine Giriş dersini seçebileceklerdir. Öğretmen olmayı düşünmeyenler ise İlahiyat Grubu seçmeli derslerinden (birinci yarıyıla mahsus olmak üzere): İslam’ın Yayılış Tarihi veya Kütüphanecilik veya Psikolojiye Giriş derslerinden birisini seçebileceklerdir.
  4. Haftalık ders programına, dördüncü sınıf öğrencilerimiz için normal programlarından ayrı ve ona ilave olarak Formasyon dersleri de konulmuştur. Bunlar limite dâhil değildir. Arzu eden son sınıf öğrencilerimiz mevcut derslerine ilave olarak bu derslerden de alabilirler.
  5. Bu yılki ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerimiz için de, son sınıfa geldiklerine, ilave formasyon programı uygulanacaktır. Bu bakımdan bu öğrencilerimiz bu sene formasyon dersi almayacaklardır. Ancak, erken mezun olacaklara, dilekçe ile müracaatları halinde, son sınıflarla birlikte bu hak tanınacaktır.
  6. Önceden mezun olmuş öğrencilerimiz bu haktan yararlanamaz. Eskiden olduğu şekilde Eğitim Fakültesinden sertifika alabilirler.
  7. Eğitim Fakültesinden formasyon kaydını sildirmek isteyen fakültemiz devamlı öğrencileri 08.09.2017 (Cuma) tarihi mesai sonuna kadar başvurularını yapıp ücret iadesi alabilirler.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eyl-2017]