Ders Seçimi İle İlgili Hatırlatmalar

DERS SEÇİMİ İLE İLGİLİ HATIRLATMALAR

1. Öğretim uzatmalı öğrenciler ve 2. Öğretim öğrencileri 24 Eylül 2019 tarihine kadar harç ücretini HALKBANK şubelerine ATM ya da gişeden yatırmaları gerekmektedir. Lisans öğrencileri ücret yatırmadan ders seçemeyecekleri için ders seçiminden önce ücretleri ödemek durumundadırlar.

 

HAZIRLIK SINIFLARI

Hazırlık sınıfı öğrencileri 23 Eylül 2019 Pazartesi saat 10:00’da MUAFİYET sınavına gireceklerdir. Sınava girmek öğrencinin isteğine bağlıdır. Sınava giren öğrenci (eski öğrenciler de dâhil) sınavdan 70 ve üzeri bir puan alırsa hazırlık sınıfından muaf tutulacak ve 1. sınıfın derslerini alarak lisans eğitimine başlayabilecektir.

30 Eylül 2019 tarihinde hazırlık sınıfı okuyacak öğrenciler için SEVİYE BELİRLEME sınavı yapılacaktır. İlgili komisyon bu sınavın sonucuna göre öğrencileri sınıf ve şubelere ayıracaktır.

Hazırlık sınıfı okuyacak öğrencilerimizden Fakültemize DGS sınavı ve İLİTAM ile yerleşenlerin ders intibakları Hazırlık sınıfını bitirdikleri zaman yapılacaktır. Derslerin içeriği ve ders kitapları ile ilgili sorularınıza ders hocalarınız cevap vereceklerdir. Sınav tarihleriniz de önümüzdeki günlerde ilgili komisyon tarafından belirlenip sizlere duyurulacaktır.

 

1. SINIF

Bu yıl 1. Sınıfa başlayan öğrencilerimiz daha önceden kendilerine verilen OTOMASYON ŞİFRELERİ ile sisteme girerek müfredatlarında bulunan dersleri seçeceklerdir. Ders seçimlerinde sınıf ve şube ayrımı olmadığı için dersleri istediğiniz şubeden/hocadan seçebilirsiniz. Ders saatlerinin çakışmamasına özellikle dikkat etmelisiniz. Başkaca bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Formasyon dersleri isteğe bağlı olup, bu dersleri almadan da mezun olabilirsiniz.

DGS ve İLİTAM ile gelen öğrencilerimizin intibak işlemleri ve ders seçimleri Öğrenci İşleri tarafından randevu usulü ile yapılacak olup, bu öğrenciler kendilerine davet gelmesini bekleyeceklerdir. Günü ve zamanı geldiğinde işlemleri yapılacak, ilgili kurulların onayı alındıktan sonra derslerine başlayacaklardır.

 

2. SINIF

2017-2018, 2018-2019 müfredatına tabi öğrenciler 3’ü Arapça olmak üzere toplamda 7 seçmeli ders almak zorundadırlar. Seçmeli dersler haftanın dört gününe dağıtılmıştır. Her günkü seçmeli dersler içerisinde, seçmeniz gereken gruplardan (otomasyonda ders seçimi sayfasında ders isimlerinin başlarında kodlar bulunmaktadır. Bu kodun sonundaki rakam o dersin grubunu ifade etmektedir ör. İLA3275-3 gibi.) yeterli miktarda ders mevcuttur. Seçtiğininiz gruptan diğer yıllarda tekrar ders almayacaksınız. Eğer alırsanız notu en yüksek olan değerlendirilir. Krediniz yettiği ölçüde bir üst sınıftan ders alabilirsiniz. Seçmeli dersler sadece 1. Öğretimde açılmış olup 2. Öğretimler 1. Öğretimde açılan derslere katılacaklardır.

 

3. ve 4. SINIFLAR

2014-2015, 2015-2016 ve 2016-2017 müfredatına tabi öğrenciler 5’i Arapça olmak üzere 16 seçmeli ders ile mezun olmaktadırlar. Geldiğimiz noktada müfredatlarınızdaki tüm zorunlu dersleri alma şartıyla, yine 5’i Arapça olmak üzere (formasyon dâhil 284 AKTS) 240 AKTS miktarını dolduracak kadar seçmeli ders almalısınız. Seçmeli derslerin AKTS’leri 8’e yükseldiği için, mesela, geriye almanız gereken 4 seçmeli kalmış ise, bu dönem 2 seçmeli almanız yeterli olacaktır.

 

ÖZEL ÖĞRENCİLER VE FARABİ ÖĞRENCİLERİ

Bu öğrenciler ders seçimi yapmayacaklardır. Tüm özlük hakları kendi fakültelerinde olduğu için harç yatırma, öğrenci belgesi alma gibi işlemlerde kendi fakültelerine tabidirler. Ders seçimi için ÖĞRENCİ İŞLERİ ŞEFLİĞİ ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

 

FORMASYON DERSLERİ SEÇİMİ

Formasyon dersleri seçiminde her öğrenci kendi sınıfına açılan dersleri seçmekle yükümlüdür. (1. Sınıf öğrencileri 4. Sınıfa açılan derslerden ya da 4. Sınıf öğrencileri 1. Sınıfa açılan derslerden seçmeyeceklerdir.) Kontenjanlar buna göre belirlenmiştir. Yanlış şubeden ders seçenlerin dersleri silinecektir.

 

YABANCI UYRUKLU MİSAFİR ÖĞRENCİLER

1. ve 2. Sınıf misafir öğrenciler, diğer öğrencilerle karma olarak eğitim alacaklardır. 3. ve 4. Sınıftaki misafir öğrenciler, bu yıl bir istisna olmak üzere, misafir öğrencilere tahsis edilmiş olan D şubesinden ders alacaklardır. Misafir öğrenciler isterlerse diğer şubelerden de ders alabilirler. Yerli öğrenciler, program çakışması gibi zorunlu bir durum olmadığı sürece 3. ve 4. Sınıflarda D şubesinden ders seçmeyeceklerdir.

 

SON NOT:

Mücbir sebeplerden dolayı programda küçük değişiklikler yapılabilir. Ders seçimi başladığı zaman web sayfamızdaki programın son halini mutlaka inceleyiniz.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [16-Eyl-2019]

Duyuru Görüntüleme : [5.332]