Haber

10.06.2016 12:07:40

UÜ Senatosu Ilahiyat Fakültesi’nde toplandi

Uludag Üniversitesi (UÜ) Yönetimi ve Senatosu’nun her ay düzenli olarak gerçeklestirdigi toplantilar serisinin bu seferki duragi UÜ Ilahiyat Fakültesi oldu.

Fakültenin toplanti salonunda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Tevfik Yücedogru öncülügünde gerçeklestirilen Yönetim ve Senato toplantilarinda üniversitenin gündemdeki konulari ele alindi.

YOGUN KATILIMLI IFTAR YEMEGI

Toplantilarin ardindan yöneticiler Ilahiyat Fakültesi Vakfi tarafindan verilen iftar yemegine geçti. Yemege Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Sükrü Köse, Isadami Faik Çelik, üniversite üst yöneticileri, dekanlar, akademisyenler, davetliler, personel ve ögrenciler de eslik etti.

Yogun bir katilimin oldugu iftar yemegi öncesinde Kur’an-i Kerim okundu. Yemek sonrasinda ise Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Tevfik Yücedogru, misafirlerine bir hos geldiniz konusmasi yapti. Ilahiyat Fakültesi’nin yaklasik 40 yildir verdigi iftar yemegini devam ettirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Yücedogru, “Burada verilen yemegin yani sira suanda üniversite içerisinde 2 bin 500 ögrenci kardesimize yeni kurdugumuz Üniversite Camii ve Müstemilatini Yaptirma ve Yasatma Dernegi tarafindan iftar yemegi verilmektedir. Ögrencilere Ramazan ayi boyunca 300 bin yemek taahhüt edilmektedir. Bu her aksam 10 bin ögrenci kardesimize yemek yedirebilecegimiz anlamina gelmektedir. Daha iki ay önce kurulmus olan bu dernegin büyük hedefleri var. Ilk hedefimiz üniversitemizi büyük ve kapsamli bir camiye kavusturmak. Ayni zamanda kres yaptirmak ve ihtiyaç duyulan binalarin yapimina vesile olmak da bizim hedeflerimiz arasindadir. Hayir sahibi insanlari hayir ile anmak bizim gelenegimizdir. Bizler de burada Ilahiyat Fakültesi’nin yapimina büyük katkilari olan isadami Sayin Faik Çelik beye de buradan bir kez daha tesekkür etmek istiyorum” diye konustu.

Katilimcilara kisa bir selamlama konusmasi yapan Isadami Faik Çelik ise: “Bu gece sizlerle beraber olmaktan dolayi çok mutluyum.  Bizlere bir arada iftar yapabilme imkâni sundugu için Allah’a sükrediyorum. Hep birlikte nice Ramazan’lara ve bayramlara ulasabilmeyi diliyorum” dedi.

Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Abdurrahman Çetin de iftar yemegine katilimlarindan dolayi herkese tesekkür etti.

Bilgi

Okunma Sayısı: 4148
Eklenme Tarihi: 10.06.2016 12:07:40
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş