Bölümü: İşletme |
|
Anabilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon |
|
Unvanı: Prof.Dr. |
|
E-mail adresi: kurtuluskaymaz@uludag.edu.tr |
|
Telefon: 0224 294 11 88 |
|
Kişisel web sayfası |
|
|
|
ÖĞRENİM DURUMU |
MEZUN OLUNAN YER |
Doktora |
Uludağ Üniversitesi |
Yüksek Lisans |
Uludağ Üniversitesi |
Lisans |
Uludağ Üniversitesi |
Orta Öğrenim |
Muş Anadolu Lisesi |
AKADEMİK GEÇMİŞİ |
|
Araştırma Görevliliği |
1999 |
Yardımcı Doçentlik |
2013 |
Doçentlik |
2014 |
Profesörlük |
- |
YABANCI DİL |
İngilizce |
YAYINLAR
Kitap
1-Berna Aydın, Gökhan Şenol, Kurtuluş Kaymaz, The Effects of Market Competition and CAM on Use of Balanced Scorecard: Evidence from Turkey, Lambert Academic Publishing, 2011.
2-Muammer Paşa, Kurtuluş Kaymaz, Stres Yönetimi, Alfa Yayınevi, Bursa, 2011.
3-Zeyyat Sabuncuoğlu, Muammer Paşa, Kurtuluş Kaymaz, Zaman Yönetimi, Beta Yayınları, İstanbul, 2010.
4-Kurtuluş Kaymaz, Ücret Yönetimi: Beceri Bazlı Ücretleme Sistemi, Dora Yayınları, Bursa, 2010.
5-Kurtuluş Kaymaz, Performans Değerleme ve Çalışan Verimliliği: Performansta Geribildirim, Dora Yayınları, Bursa, 2009.
Makale
6-Kurtuluş Kaymaz, Kadir Yasin Eryiğit, “Determining Factors Hindering University-Industry Collaboration: An Analysis from the Perspective of Academicians in the Context of Entrepreneurial Science Paradigm”, International Journal Of Social Inquiry, Vol: 4, No: 1, 2011.
7-Kurtuluş Kaymaz, “Performance Feedback: Individual Based Reflections and the Effect On Motivation”, Business and Economics Research Journal, Vol: 2, No: 4, 2011.
8-Kurtuluş Kaymaz, Necmi Gürsakal, Umut Eroğlu, “Analyzing The Relationship Between Signature And Personal Traits: A Research On Managers”, The Journal of Industrial Relations & Human Resources, Vol: 12, No: 3, 2010.
9-Kurtuluş Kaymaz, “The Effects Of Job Rotation Practices On Motivation: A Research On Managers In The Automotive Organizations”, Business and Economics Research Journal, Vol: 1, No: 3, 2010.
10-Kurtuluş Kaymaz, “Performans Değerlendirme Sonuçlarının Kariyer Yönetim Sürecinde Kullanımı ve Çalışan Verimliliği Üzerine Yansımaları: Teorik Bir Değerlendirme”, Verimlilik Dergisi, Sayı: 3, 2011.
11-Kurtuluş Kaymaz, “Kazanç Paylaşım Planı”, Verimlilik Dergisi, Sayı: 1, 2010.
12-Bilçin Tak, Yücel Sayılar, Kurtuluş Kaymaz, ''Yetkinliklere Dayalı İnsan Kaynakları Yönetimi ve Ücretleme Sistemi Üzerine Bir İnceleme'', Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi, Cilt: 8, Sayı: 2, 2007.
13-Kurtuluş Kaymaz, "Davranış Boyutu ile Performans Geribildirim Olgusu ve Süreci", Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, Cilt: 62, Sayı: 4, 2007.
14-Kurtuluş Kaymaz, Yücel Sayılar, “Beceriye Dayalı Ücretleme Sistemi”, Yönetim Bilimleri Dergisi, Cilt: 3, Sayı: 2, 2005.
Tebliğ
15-Kurtuluş Kaymaz, Kadir Yasin Eryiğit, The Effect of Human Resource Development on the Firm Growth: Evidence from Turkish Automotive Industry, WEI International Academic Conference on Business and Economics, Nov. 14-16, 2016, Rome-Italy.
16-Kurtuluş Kaymaz, Başak Aydem Çiftçioğlu, Duygu Acar, Yönetim Organizasyon Konuları Bağlamında Üniversite Sanayi İşbirliği Çalışmaları: Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Kapsamında Bir İnceleme, 18. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, 20-22 Mayıs 2010, Adana.
17-Bilçin Tak, Zeyyat Sabuncuoğlu, Umut Eroğlu, Kurtuluş Kaymaz, “Developing An Employment Practices Assessment Tool: A Longitudinal Study”, International Academy Of Management And Business, 2009, Turkey-İstanbul.
18-Bilçin Tak, Kurtuluş Kaymaz, Deniz Sığırlı, Umut Eroğlu, Aydem Çiftçioğlu, Fatmanur Ertuğrul, “Conceptualization Of Corporate Social Responsibility Construct In Turkish Context: A Longitudinal Study”, 21st European Business Ethics Network (EBEN) Annual Conference, 17-19 October 2008, Turkey-Antalya.
19-Bilçin Tak, Umut Eroğlu, Kurtuluş Kaymaz, “An Organization Development Project Conducted In An Accredited University Hospital To Achive Patient-Focused Care” 2.International Conference On Quality In Health Care, Accreditation And Patient Safety, Feb. 20-23 2008, Turkey-Antalya.
20-Kurtuluş Kaymaz, Umut Eroğlu, Bilçin Tak, Yücel Sayılar, “Örgütsel Değişim Sürecinde Birey Davranışının Yeni Yapı İle Uyumlaştırılmasına Yönelik Bir Saha Çalışması”, 16. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, 16-18 Mayıs 2008, Antalya.
21-Umut Eroğlu, Kurtuluş Kaymaz, “Eğitim etkinliğinin Ölçümünde İzlenen Değerlendirme Sistemi Üzerine Bir Araştırma”, 13. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, 12-14 Mayıs 2005, İstanbul.
22-Zeyyat Sabuncuoğlu, Umut Eroğlu, Kurtuluş Kaymaz, “Bölüm Müdürlerinin İşe Alınma Sürecinde Fiziksel Özelliklerin Etkileri ve Bir Uygulama”, 11. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, 22-24 Mayıs 2003, Afyon.
23-Zeyyat Sabuncuoğlu, Umut Eroğlu, Kurtuluş Kaymaz, “İşe Alma Sürecinde Fiziksel Özelliklerin Etkileri ve Satış Personeli Üzerine Bir Araştırma”, 10. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, 23-25 Mayıs 2002, Antalya.