Dr. Ögr. Üyesi Gülay KASAP

Adi Soyadi ve Ünvani

Dr. Ögr. Üyesi Gülay KASAP

Bölüm

Isletme
41063

E-posta: gulayka@uludag.edu.tr, gulay_kasap@yahoo.com.tr
Anabilim Dali: Üretim Yönetimi ve Pazarlama

Egitim

Lisans: Uludag Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Isletme Bölümü
Yüksek Lisans: Uludag Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Isletme
Doktora: Uludag Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Isletme

Akademik Geçmis
Profesör:
Doçent:
Yrd. Doç: 1999
Aras. Gör. Dr: 1995
Aras. Gör.:

Çalisma Alanlari

Üretim Yönetimi, Üretim Teknikleri, Genel Isletme

Verdigi Dersler

Lisans: Üretim Yönetimi, Isletme, Arastirma Yöntemleri, Güncel Konular

Yüksek Lisans: Üretim Teknikleri, Üretim Stratejileri

Kitap Bölümleri

1.Teknoloji Yönetimi, "Teknoloji Transferi" (Bölüm Yazarligi), Dora Yayinlari, Bursa- 2010, ISBN:978-605-4118-20-5.

Makaleler

1."Esnek Üretim Sistemine Geçis Asamasinda Yönetimin Rolü ve Degerlendirilmesi" ,  Uludag Üniversitesi I.I.B.F. Dergisi, Cilt:16, Sayi:4, 1998.

2."Global Ticaretin Pasaportu: ISO 14000-Çevre Yönetimin Sistemi", Uludag Üniversitesi I.I.B.F. Dergisi, Cilt:16, Sayi:4, 1998.

3."Isletmelerde Kalite, Çevre ve Is Güvenligi Entegre Sistemleri", Uludag Üniversitesi I.I.B.F. Dergisi, Cilt:17, Sayi:1, 1999.

4."Türkiye'de KOBI'ler ve Gümrük Birligi Bariyerleri", Uludag Üniversitesi I.I.B.F. Dergisi, Cilt: 17, Sayi:1, 1999.

5."Electronic Data Interchange (EDI) Support JIT Purchasing", Uludag Üniversitesi I.I.B.F. Dergisi, Cilt: 17, Sayi:2, 1999.

6."Öncelikli Hedef Programlarinin Bir Tekstil Isletmesine Uygulanmasi", Review of Social, Economic and Business Studies (Dogu Akdeniz Üniversitesi) Sayi:10-11, Güz dönemi, 2008/2009.

7."Çevik Üretim: Otomotiv Ana Sanayinde Faaliyet Gösteren Bir Isletmenin Çevikliginin Ortaya Konmasina Yönelik Bir Arastirma", Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi (E-Esosder), Sayi:27, 2009.

8."Çevreci Bir Yaklasim: Yesil Tasaraim", Business and Economies Research Journal (BERJ), Sayi:2, No:2, 2011.

Konferans ve Sempozyum

1."A Research of Technology Transfer Effects at Textile Industry in Bursa, 14. International Conference on Management of Technology, Productivity Enhancement for Social Advance: The Role of Management of Technology, IAMOT 2005, Austria Center, Vienna, Austria, May 22-26 2005.

2. "Tekstil Isletmelerinin Çevre Kalitesi ve Ilgili Sorumluluklari ve Türk Tekstil Isletmelerini Ilgilendiren Eko-Tekstil Standartlari", Tekstil Teknolojisi ve Kimyasindaki Son Gelismeler Sempozyumu X, TMMOB Kimya Mühendisler Odasi Bursa Subesi Yayini, 1. Baski, Haziran 2005.

3."Adapting Technology Management Strategres to Art of War", 15. International Conference on Management of Tecnology, East Meets West: Challanges and Opportunities in the Era of Globalization, IAMOT, 2006, Beijing, P.R. China, May 22-26,2006.

4."The Formulating Semi-Product Balance Equations at Job Shops", Operations Research 2006 , 6th-8th September 2006, Karlsruhe, Germany.

5."The Application of Multiobjective Production Planning at the Confection Company", XXXVII Annual Conference of the Italian Operations Research Socrety-AIRO 2006, 12th-15th, September, 2006, Cesena, Italy.

Proje

1."Gida Sanayinde Kalite Bilinci ve Kaliteyi Gelistirme Çalismalari, Bursa Gida Sanayini Kapsayan Bir Alan Arastirmasi", 1997.

Diger Yayinlar

1."Bursa Bölgesi Isletmelerinin Yeni Ürün Arastirma Gelistirme Çalismalari ve Yeni Ürün gelistirmeye Uygunluklari", Bursa Sanayici Isadamlari Dernegi Yayin Organi Bakis Dergisi Sayi:41, 1995.

Bilgi

Okunma Sayısı: 6014
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:29:50
Güncelleme Tarihi: 31.05.2021 14:24:06

Paylaş