Prof. Dr. Yücel SAYILAR

Bölümü

Isletme

Anabilim Dali

Yönetim ve Organizasyon

Unvani

Prof. Dr.

E-mail adresi

ysayilar@uludag.edu.tr

Telefon

ÖGRENIM DURUMU

MEZUN OLUNAN YER

Doktora

Uludag Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yüksek Lisans

Uludag Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü

Lisans

Uludag Üniversitesi IIBF Kamu Yönetimi Bölümü

Orta Ögrenim

Bursa Çelebi Mehmet Lisesi

AKADEMIK GEÇMISI

Profesörlük

Doçentlik

7 Aralik 2017

2 Subat 2011

Yardimci Doçentlik

2 Kasim 2009

Arastirma Görevliligi

13 Mart 1996

Yabanci Dil

Ingilizce

YAYINLAR

KITAPLAR

GAP Insan Kaynaklari Arastirmasi, GAP Bölge Idaresi Baskanligi Yayini, 2009

Yücel SAYILAR, Örgüt Kuramlari, “Kaynak Bagimliligi Kurami”, editörler:Deniz TASÇI, Erkan ERDEMIR, AÖF Yayinlari, Eskisehir, 2012

Yücel SAYILAR, Isletme Yönetimi, “Örgütsel Yapi ve Tasarim” (çeviri), Richard DAFT, Nobel Yayinevi, Ankara, 2012

MAKALELER

Yücel SAYILAR, “Moderating Effect of Normative Institutional Mechanism on the Relationship Between Business Strategy and HRM Model”, Akdeniz IIBF Dergisi, cilt:9, sayi:17, Mayis 2009.

Yücel SAYILAR, “The Effects of Capital Markets Board and Corporate Governance on Human Resource Practices in Turkey: A Study Based on Resource Dependency Perspective” Is Güç : Endüstri Iliskileri ve Insan Kaynaklari Dergisi, cilt:11, sayi:2, Mayis 2009.

Yücel SAYILAR, “Türkiye’deki Insan Kaynaklari Yönetimi Uygulamalari Açisindan Stratejik Seçim ve Kurumsal Belirlenimin Olasi Etkileri”, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, cilt:63, sayi:2, Haziran 2008.

Bilçin TAK, Yücel SAYILAR, Kurtulus KAYMAZ, “Yetkinliklere Dayali Insan Kaynaklari Yönetimi ve Ücretlendirme Sistemi Üzerine Bir Inceleme” Dokuz Eylül Üniversitesi Isletme Fakültesi Dergisi, cilt:8, sayi:2, 2007.

Kurtulus KAYMAZ, Yücel SAYILAR, “Beceriye Dayali Ücretleme Sistemi ve Tasarim Süreci”, Yönetim Bilimleri Dergisi, cilt:4, sayi:2, 2006.

Yücel SAYILAR, “Insan Kaynaklari Yönetimi Alaninin Türkiye’deki Gelisim Çizgisi : Yönetim Organizasyon Kongreleri Üzerine Bir Arastirma” , Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, cilt:6 sayi:2, Aralik 2005.

Yücel SAYILAR, “Insan Kaynaklari Yönetimi Alaninda Kuram ve Arastirmanin Gelisimi: Stratejik Olan ve Olmayan Perspektiflerden Bir Inceleme”, Yönetim Bilimleri Dergisi, cilt:3, sayi:1, 2005.

Yücel SAYILAR, “Bilgi Kavraminin Yönetim Organizasyon Literatüründeki Yeri ve Bilgi Odakli Firma Teorisine Genel Bir Bakis”, Civilacademy Dergisi, cilt:2, sayi:3, Aralik, 2004.

Yücel SAYILAR, “Kültürel Degisim Kültüre Ne Kadar Duyarli? Kültürel Degisimin Nedenleri ve Degisim Süreci Üzerine Bir Inceleme”, Uludag Üniversitesi, IIBF Dergisi, cilt:12, sayi:2, Aralik, 2003.

Zeyyat SABUNCUOGLU, Yücel SAYILAR, “Egitim Etkinligi ve Egitim Sonrasi Davranissal Degisimlerin Çözümlenmesine Yönelik Bir Uygulama”, Isletmelerde Çagdas Yaklasimlar”, Editör, Zeyyat SABUNCUOGLU, Ezgi Kitabevi, 2002, Bursa.

KONGRE FAALIYETLERI

Yücel SAYILAR, Ömer DÜLEK, Osman EROGLU, “Kamu Kesiminde Stratejik Yönetim Süreçlerinin Etkinligi: Gap Eylem Plani Çerçevesinde Bir Arastirma” (KAMU YÖNETIMI SEMPOZYUMU) KAYSEM 7 Yerel – Bölgesel Kalkinma ve Kamu Yönetimi / 17-18 Mayis 2012, Celal Bayar Üniversitesi IIBF, Manisa

Yücel SAYILAR, Osman EROGLU, Ömer DÜLEK“Kamu Kesiminde Stratejik Yönetim Uygulamalari Kapsaminda Beseri Sermayenin Ölçümü ve Yönetimi: Gap Eylem Plani Çerçevesinde Bir Arastirma” 11. Ulusal Isletmecilik Kongresi 10-12 Mayis 2012,  Selçuk Üniversitesi IIBF, Konya

Bilçin TAK, Yücel SAYILAR, “Patient Safety Practices as a Part of Daily Work : Uludag University Healthcare Institution’s Experience”, OPS – 2009 3.International Conference on Quality in Health Care, Accreditation and Patient Safety, 2009, Antalya Turkey.

Zeyyat SABUNCUOGLU, Bilçin TAK, Yücel SAYILAR, “Üniversite Sanayi Isbirligi Merkezlerinin Yapilanmasi : Uludag Üniversitesi Modeli”, Ikinci Üniversite Sanayi Isbirligi Ulusal Kongresi, Anadolu Üniversitesi, Mayis 2009, Eskisehir.

Kurtulus KAYMAZ, Umut EROGLU, Bilçin TAK, Yücel SAYILAR, “Örgütsel Degisim Sürecinde Birey Davranisinin Yeni Yapi Ile Uyumlastirilmasina Yönelik Bir Saha Çalismasi”,  Onaltinci Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi, Kültür Üniversitesi, Mayis 2008, Antalya.

Yücel SAYILAR, “Ögrenmeye Yönelik Örgüt Kültürünün Organizasyonel Performans ile Iliskisini Tespit Etmeye Yönelik Bir Arastirma”, Onuncu Yönetim ve Organizasyon Kongresi, Mayis 2002, Antalya.

Yücel SAYILAR, “Isletmelerde Toplam Kalite Yönetimi Modeli Içinde Örgüt Kültürü Yaratma ve Sürdürme Stratejisi”, Besinci Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi,  Mayis 1997, Ankara.

PROJELER

Bilçin TAK, Lale TÜZÜNER, Yücel SAYILAR, B. Aydem AYDEMIR, “Ulusal Kültürün Çalisanlarin Mensubu Olduklari Kuruma ve Yönetsel Uygulamalara Karsi Algi ve Tutumlari Üzerindeki Etkisinin Analizi” , Uludag Üniversitesi Bilimsel Arastirma Projesi Komisyon Baskanligi, 2008, 1 Ocak – 29 Mayis 2009 / Yardimci Arastirmaci

Prof. Dr. Ibrahim YILDIRIM, Yard. Doç. Dr. Yücel SAYILAR, Ögr. Gör. Osman EROGLU, Ars. Gör. Ömer Dülek, GAP Eylem Plani Çerçevesinde Insan Kaynaklari Ihtiyacinin Belirlenmesine Yönelik Alan Arastirmasi, Dicle Üniversitesi, IIBF, 2009 / Proje Yürütücüsü.

IDARI GÖREVLER

Uludag Üniversitesi Rektörlügü Stratejik Insan Kaynaklari Planlamasi Komisyon Üyeligi, 2007.

Uludag Üniversitesi Üniversite Sanayi Isbirligi Gelistirme Merkezi Genel Sekreterligi, 2009.

Bilgi

Okunma Sayısı: 12464
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:29:50
Güncelleme Tarihi: 31.05.2021 14:14:31

Paylaş