Bölüm
|
Ekonometri
|
Anabilim Dali
|
Yöneylem Arastirmasi
|
Ünvani
|
Prof.Dr.
|
E-mail adresi
|
kemal@uludag.edu.tr http://homepage.uludag.edu.tr/~kemal/
|
Telefon
|
0 224 294 11 13
|
|
ÖGRENIM DURUMU
|
Doktora
|
Uludag Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü/Ekonometri/ Yöneylem
|
Yüksek Lisans
|
Uludag Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü/ Ekonometri/ Yöneylem
|
Lisans
|
Uludag Üniversitesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi/ Ekonometri
|
Orta Ögretim
|
Germencik Lisesi
|
|
AKADEMIK GEÇMISI
|
Profesörlügü
|
2000
|
Doçentligi
|
1993
|
Yardimci Doçentligi
|
1991
|
Arastirma Görevliligi
|
1985
|
Yabanci Dil :
|
French, English
|
|
YAYINLAR
|
KITAPLAR
|
Excel 2010 & VBA : Kullanim ve Programlama, Sentez Yayin Dagitim, 2012,Bursa. |
Yöneylem Arastirmasinda Benzetim, Çev.H.Kemal Sezen,M.Murat Günel, Ekin Kitabevi, Bursa, 2009
|
Yöneylem Arastirmasi, H. Kemal Sezen, Ekin Kitabevi, Bursa, 2004
|
Bilgisayara Giris ve MS Office 2000, Marmara kitabevi yayinlari, Bursa, 2000.
|
H. Kemal Sezen ve Erkan Isigiçok, Bilgisayara Giris ve PC’nin temelleri, Alfa Basim yayim Dagitim, Istanbul, 1996.
|
H.Kemal Sezen, Kuyruk Teorisi, Ders Notu, Marmara Kitabevi yayinlari, 1998.
|
H.Kemal Sezen, Microsoft Excel, Ders Notu, Marmara Kitabevi yayinlari, Bursa,1999.
|
H.Kemal Sezen, Dinamik programlama, Ekin Kitabevi yayinlari, Bursa, 1998.
|
H. Kemal Sezen ve Erkan Isigiçok, Bilgisayarin ABC’si 2, Marmara Kitabevi Yayinlari, Bursa, 1998.
|
H. Kemal Sezen ve Erkan Isigiçok, Bilgisayarin ABC’si 1, Marmara Kitabevi Yayinlari, Bursa, 1997.
|
H. Kemal Sezen ve Erkan Isigiçok, Lotus 123, Ekin Kitabevi yayinlari, Bursa, 1995.
|
H.Kemal Sezen, Dogrusal Olmayan Programlama, Marmara Kitabevi yayinlari, Bursa, 1998.
|
Dr. Mustafa Aytaç ve H.Kemal Sezen, Bilgisayar Programlama ve Fortran 77, Örnek Kitabevi, Bursa, 1988.
|
MAKALELER
|
H.Kemal Sezen, Sule Kaya, Murat Günal, Hastane kliniginde kaynak dengeleme amaçli bir benzetim modeli uygulamasi, UÜIIBF dergisi, Haziran 2012, Bursa. |
Telsepet Üretim Sürecinde Pert Uygulamasi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi Cilt 14, sayi 1-2, 1993.
|
Üretim sistemlerinde negatif sapmali hedef programlama uygulamasi, UÜIIBF dergisi, cilt xxv say1, haziran 2006
|
6.Montaj tipi süreçlerde üretimin ençoklanmasina iliskin bir tamsayili dogrusal programlama uygulamasi, UÜIIBF dergisi, cilt xxv say1, haziran 2006
|
Taktik Düzey Isgücü Gereksinimlerinin Belirlenmesinde Bir Araç: Bütünlesik Üretim Planlama Sistem Analizi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt :16, Sayi:1. 1998.
|
Karar Alma Problemleri ve Karar Agaci Analizi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 16, sayi:2, 1998.
|
Malzeme Gereksinim Planlama Sistem Analizi ve Bir Uygulama, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt :16, Sayi:1. 1998
|
Iskontolu Bir Satinalma Problemi Için Karar Agaci Uygulamasi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 16, sayi:2, 1998.
|
Getiri Degerini En Iyileyen Siralama (Atama) Problemi Için Klasik Dal ve Sinir Algoritmasi Uygulamasi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 16, sayi 3, 1998.
|
Gecikme Cezasi Içeren Üretim Siralama Problemine Siçramali Izleme Yaklasimi Uygulamasi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 16, sayi 4, 1998.
|
Gecikme Cezasi Içeren Üretim Siralama Problemine Geri Izleme Yaklasimi Uygulamasi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 16, sayi 4, 1998.
|
Getiri Degerleri Olasilikli Bir Stokastik Dinamik Programlama Uygulamasi, Marmara Üniv.Istatistik ve Ekonometri arastirma ve Uygulama Merkezi dergisi, 1998 sayisi.
|
Magaza Yerlesim Projesinde Pert Uygulamasi, Marmara Üniv. Istatistik ve Ekonometri arastirma ve Uygulama Merkezi dergisi, 1998 sayisi.
|
Bir Optimum Dilimleme Problemi Uygulamasi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 17, sayi:4, 1999.
|
Tamsayili Dogrusal Programlama Yaklasimi Kullanilarak En Yüksek Üretim Kapasitesinin Belirlenmesi, U.Ü.I.I.B.F Dergisi, Cilt XII, sayi 1-2, Mart-Kasim 1991.
|
Geri Izleme Yöntemi Kullanilarak Islerin Presde Islenme Sirasinin Belirlenmesi, D.E.Ü,I.I.B.F. Dergisi, Cilt 8, Sayi 2, 1993.
|
Dinamik Programlama Yöntemi ve Cam Üretimine Bir Uygulama Denemesi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 14, Sayi 1-2, 1993.
|
KONGRE FAALIYETLERI
|
H.Kemal Sezen, Sule Kaya, Murat M. Günal, A Simulation Model Application For Balancing Resource Levels And Patient Waiting Times In A University Hospital’s Ear-Nose-Throat Clinic, 1 International Interdisciplinary Social Inquiry Conference – IISIC 2012, 17- 21 June 2012, Bursa. |
H.Kemal SEZEN, Isin ÇETIN, Simulation Model Verification and Validitation (LBD), 1 International Interdisciplinary Social Inquiry Conference – IISIC 2012, 17- 21 June 2012, Bursa. |
Montaj Türü Üretim Sistemlerinde Kapasite Kontrolu, YAEM’98 Ulusal Kongresi, Ankara, 1998.
|
Kocaeli House Requirements, General Indicators According With The Factors That Affects Houses Demand, Fizibilite çalismasi,1999, Bursa.
|
Bursa Ili 1991 Yili Milletvekili Genel Seçim Sonuçlarinin Seçim Çevresi ve Çevre Baraj Orani Açisindan Analizi, DIE Arastirma Sempozyumu’92, Ankara, 1992
|
Üretim Kapasitesinin Belirlenmesine Iliskin Bir Model Denemesi, III Ulusal Ekonometri ve istatistik sempozyumu, 29-30 mayis 1997, Bursa.
|
A Linear Programming Application For Maximum Production Level And Capacity Utilization Rate., Management of The Firm in The Light Of Theary and Practics adli Konferans, Bialystok/Polonya, 1996. (Bildirinin ayrica Polish dilinde çevirisi yapilip sempozyum kitapçiginda bastirilmistir.(Stosowanie Programowania Liniowego na maksymalizacje Produkcji i stopy wykorzystania zdolnosci, produkcyjnej"
|
12-15, September 2006., AIRO 2006 (XXVII Annual Conference of the Italian Operations Research Society ) University of Bologna Cesena/ Italy, Paper: The Application Of Multi-Objective Production Planning At The Confection Firm
|
6th-8th September 2006 , Operations Research 2006 Univeersitat Karlsruhe/Germany , Paper: The Formulating Semi-Product Balance Equations At Job Shops.
|
27th- May - 4th June 2006, The management of innovations theory and practice Bialystok/ Polonya , Paper: "A Simulation Study For A Company’s Inventory Policy "
|
18-19 Ekim 2007, Warsaw university of Technology, Faculty of Transport. EUFW7 çerçevesinde Avrupada ulastirmanin koordinasyonu.
|
H.Kemal Sezen, Selim Tüzüntürk,Türkiye Ekonomisinin 2012 Yilina Iliskin Çogaltan Katsayilarinin Ve Faktör Yogunluklarinin Kestirimi, 11. Ekonometri ve Istatistik Sempozyumu, Sakarya 28-30 mayis 2010
|
H.Kemal Sezen, Dilek Murat, Rassallik testleri ve Pi sayisi için bir uygulama, 11. Ekonometri ve Istatistik Sempozyumu, Sakarya 28-30 mayis 2010
|
H.Kemal Sezen, Arzu Eren, Sehirlerarasi Yolcu Tasimaciligina Iliskin Gelir Belirleme Benzetim Uygulamasi, 11. Ekonometri ve Istatistik Sempozyumu, Sakarya 28-30 mayis 2010
|
H.Kemal Sezen, S.Kaya, M.Gunal, E.Çakmak, S.Onart, Simulation Project for an Ear-Nose-Throat Clinic, ORAHS 2010, Genova, Italy, 18-23 July 2010
|
H.Kemal Sezen, Türkiyede gelir dagilimi verilerine iliskin bir arastirma, 28-30 Mayis 2008, Dokuzuncu Ekonometri ve Istatistik Sempozyumu, Kusadasi.
|
H.Kemal Sezen, A.G.Dilek Murat, Türkiye ekonomisine iliskin faktör yogunluklari ve çogaltan katsayilarinin belirlenmesi , 28-30 Mayis 2008, Dokuzuncu Ekonometri ve Istatistik Sempozyumu, Kusadasi.
|
H.Kemal Sezen, Selim Tüzüntürk, Ahmet Öztürk, 2010 yilina iliskin ihracata bagli sektörel ve makroekonomik büyüklüklerin belirlenmesi, 28-30 Mayis 2008, Dokuzuncu Ekonometri ve Istatistik Sempozyumu, Kusadasi.
|
15 Mart 2007, Lancaster University, UK, “A Conceptual Model Design Of the Monte-Carlo Simulation For Inventory Decisions, How Can Decision Makers Be Encouraged To Undertake Computer Simulations Themselves”
|
24-25 mayis 2007, Ekonometri –istatistik sempozyumu, Malatya ,bildiri: “Yöneticilerin Karar Verme Sürecine Yardimci Bir Araç Olarak Benzetim Teknigi Ve Kullanimini Kisitlayan Etkenler”
|
2-4 temmuz 2007, Yöneylem Arastirmasi Kongresi, Izmir, bildiri: “Envanter Kararlari Için Monte Carlo Benzetim Yöntemine Iliskin Kavramsal Bir Tasarim Ve Bir Prototip Gelistirme” |
DIGER |
Topkapi Sarayi Müzesi, Ayasofya Müzesi (TAYAP) Arastirma Projesi; 19 Kasim 2013-18 Kasim 2014
|