Prof. Dr. H. Kemal SEZEN

Bölüm

Ekonometri

Anabilim Dali

Yöneylem Arastirmasi

Ünvani

Prof.Dr.

E-mail adresi

kemal@uludag.edu.tr                http://homepage.uludag.edu.tr/~kemal/

Telefon

0 224 294 11 13

ÖGRENIM DURUMU

Doktora

Uludag Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü/Ekonometri/ Yöneylem

Yüksek Lisans

Uludag Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü/ Ekonometri/ Yöneylem

Lisans

Uludag Üniversitesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi/ Ekonometri

Orta Ögretim

Germencik Lisesi

AKADEMIK GEÇMISI

Profesörlügü

2000

Doçentligi

1993

Yardimci Doçentligi

1991

Arastirma Görevliligi

1985

Yabanci Dil :

French, English

YAYINLAR

KITAPLAR

Excel 2010 & VBA : Kullanim ve Programlama, Sentez Yayin Dagitim, 2012,Bursa.

Yöneylem Arastirmasinda Benzetim, Çev.H.Kemal Sezen,M.Murat Günel, Ekin Kitabevi, Bursa, 2009

Yöneylem Arastirmasi,   H. Kemal Sezen, Ekin Kitabevi, Bursa, 2004

Bilgisayara Giris ve MS Office 2000, Marmara kitabevi yayinlari, Bursa, 2000.

H. Kemal Sezen ve Erkan Isigiçok, Bilgisayara Giris ve PC’nin temelleri, Alfa Basim yayim Dagitim, Istanbul, 1996.

H.Kemal Sezen, Kuyruk Teorisi, Ders Notu, Marmara Kitabevi yayinlari, 1998.

H.Kemal Sezen, Microsoft Excel, Ders Notu, Marmara Kitabevi yayinlari, Bursa,1999.

H.Kemal Sezen, Dinamik programlama, Ekin Kitabevi yayinlari, Bursa, 1998.

H. Kemal Sezen ve Erkan Isigiçok, Bilgisayarin ABC’si 2, Marmara Kitabevi Yayinlari, Bursa, 1998.

H. Kemal Sezen ve Erkan Isigiçok, Bilgisayarin ABC’si 1, Marmara Kitabevi Yayinlari, Bursa, 1997.

H. Kemal Sezen ve Erkan Isigiçok, Lotus 123, Ekin  Kitabevi yayinlari, Bursa, 1995.

H.Kemal Sezen, Dogrusal Olmayan Programlama, Marmara Kitabevi yayinlari,  Bursa, 1998. 

Dr. Mustafa Aytaç ve H.Kemal Sezen, Bilgisayar Programlama ve Fortran 77, Örnek Kitabevi, Bursa, 1988.

MAKALELER

H.Kemal Sezen, Sule Kaya, Murat Günal, Hastane kliniginde kaynak dengeleme amaçli bir benzetim modeli uygulamasi, UÜIIBF dergisi, Haziran 2012, Bursa.

Telsepet Üretim Sürecinde Pert Uygulamasi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi Cilt 14, sayi 1-2, 1993.

Üretim sistemlerinde negatif sapmali hedef programlama uygulamasi, UÜIIBF dergisi, cilt xxv say1, haziran 2006

6.Montaj tipi süreçlerde üretimin ençoklanmasina iliskin bir tamsayili dogrusal programlama uygulamasi, UÜIIBF dergisi, cilt xxv say1, haziran 2006

Taktik Düzey Isgücü Gereksinimlerinin Belirlenmesinde Bir Araç: Bütünlesik Üretim Planlama Sistem Analizi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt :16, Sayi:1. 1998.

Karar Alma Problemleri ve Karar Agaci Analizi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 16, sayi:2, 1998.

Malzeme Gereksinim Planlama Sistem Analizi ve Bir Uygulama,  U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt :16, Sayi:1. 1998

Iskontolu Bir Satinalma Problemi Için Karar Agaci Uygulamasi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 16, sayi:2, 1998.

Getiri Degerini En Iyileyen Siralama (Atama) Problemi Için Klasik Dal ve Sinir Algoritmasi Uygulamasi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 16, sayi 3, 1998.

Gecikme Cezasi Içeren Üretim Siralama Problemine Siçramali Izleme Yaklasimi Uygulamasi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 16, sayi 4, 1998.

Gecikme Cezasi Içeren Üretim Siralama Problemine Geri Izleme Yaklasimi Uygulamasi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 16, sayi 4, 1998.

Getiri Degerleri Olasilikli  Bir Stokastik Dinamik Programlama Uygulamasi, Marmara Üniv.Istatistik ve Ekonometri arastirma ve Uygulama Merkezi dergisi, 1998 sayisi.

Magaza Yerlesim Projesinde Pert Uygulamasi, Marmara Üniv. Istatistik ve Ekonometri arastirma ve Uygulama Merkezi dergisi, 1998 sayisi.

Bir Optimum Dilimleme Problemi Uygulamasi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 17, sayi:4, 1999.

Tamsayili Dogrusal Programlama Yaklasimi Kullanilarak En Yüksek Üretim Kapasitesinin   Belirlenmesi, U.Ü.I.I.B.F Dergisi, Cilt XII, sayi 1-2, Mart-Kasim 1991.

Geri Izleme Yöntemi Kullanilarak Islerin Presde Islenme Sirasinin Belirlenmesi, D.E.Ü,I.I.B.F. Dergisi, Cilt 8, Sayi 2, 1993.

Dinamik Programlama Yöntemi ve Cam Üretimine Bir Uygulama Denemesi, U.Ü.I.I.B.F. Dergisi, Cilt 14, Sayi 1-2, 1993.

KONGRE FAALIYETLERI

H.Kemal Sezen, Sule Kaya, Murat M. Günal, A Simulation Model Application For Balancing Resource Levels And Patient Waiting Times In A University Hospital’s Ear-Nose-Throat Clinic, 1 International Interdisciplinary Social Inquiry Conference – IISIC 2012, 17- 21 June 2012, Bursa.
H.Kemal SEZEN, Isin ÇETIN, Simulation Model Verification and Validitation (LBD), 1 International Interdisciplinary Social Inquiry Conference – IISIC 2012, 17- 21 June 2012, Bursa.

Montaj Türü Üretim Sistemlerinde Kapasite Kontrolu, YAEM’98 Ulusal Kongresi, Ankara, 1998.

Kocaeli House Requirements, General Indicators According With The Factors That Affects Houses Demand, Fizibilite çalismasi,1999, Bursa.

Bursa Ili 1991 Yili Milletvekili Genel Seçim Sonuçlarinin Seçim Çevresi ve Çevre Baraj Orani Açisindan Analizi, DIE Arastirma Sempozyumu’92, Ankara, 1992

Üretim Kapasitesinin Belirlenmesine Iliskin Bir Model Denemesi, III Ulusal Ekonometri ve istatistik sempozyumu, 29-30 mayis 1997, Bursa.

A Linear Programming Application For Maximum Production Level And Capacity Utilization Rate., Management  of The Firm in The Light Of Theary and Practics adli Konferans, Bialystok/Polonya, 1996. (Bildirinin ayrica Polish dilinde çevirisi yapilip sempozyum kitapçiginda bastirilmistir.(Stosowanie Programowania Liniowego na maksymalizacje Produkcji i stopy wykorzystania zdolnosci, produkcyjnej"

12-15, September 2006., AIRO 2006  (XXVII Annual Conference of the Italian Operations Research Society ) University of Bologna Cesena/ Italy, Paper: The Application Of Multi-Objective Production Planning At The Confection  Firm

6th-8th  September  2006 , Operations Research 2006 Univeersitat Karlsruhe/Germany , Paper:  The Formulating Semi-Product Balance Equations At Job Shops.

27th- May -  4th  June   2006, The management of innovations theory and practice Bialystok/ Polonya  , Paper: "A Simulation  Study For A Company’s Inventory Policy "

18-19 Ekim 2007, Warsaw university of Technology, Faculty of Transport. EUFW7 çerçevesinde Avrupada ulastirmanin koordinasyonu. 

H.Kemal Sezen, Selim Tüzüntürk,Türkiye Ekonomisinin 2012 Yilina Iliskin Çogaltan Katsayilarinin Ve Faktör Yogunluklarinin Kestirimi, 11. Ekonometri ve Istatistik Sempozyumu, Sakarya 28-30 mayis 2010

H.Kemal Sezen, Dilek Murat,  Rassallik testleri ve  Pi sayisi için bir uygulama, 11. Ekonometri ve Istatistik Sempozyumu, Sakarya 28-30 mayis 2010

H.Kemal Sezen, Arzu Eren, Sehirlerarasi Yolcu Tasimaciligina Iliskin Gelir Belirleme Benzetim Uygulamasi, 11. Ekonometri ve Istatistik Sempozyumu, Sakarya 28-30 mayis 2010

H.Kemal Sezen, S.Kaya, M.Gunal, E.Çakmak, S.Onart,  Simulation Project for an Ear-Nose-Throat Clinic, ORAHS 2010, Genova, Italy, 18-23 July 2010

H.Kemal Sezen, Türkiyede gelir dagilimi verilerine iliskin bir arastirma,  28-30 Mayis 2008, Dokuzuncu Ekonometri ve Istatistik Sempozyumu, Kusadasi.

H.Kemal Sezen, A.G.Dilek Murat,  Türkiye ekonomisine iliskin faktör yogunluklari ve çogaltan katsayilarinin belirlenmesi , 28-30 Mayis 2008, Dokuzuncu Ekonometri ve Istatistik Sempozyumu, Kusadasi.

H.Kemal Sezen, Selim Tüzüntürk, Ahmet Öztürk, 2010 yilina iliskin ihracata bagli sektörel ve makroekonomik büyüklüklerin belirlenmesi, 28-30 Mayis 2008, Dokuzuncu Ekonometri ve Istatistik Sempozyumu, Kusadasi.

15 Mart 2007, Lancaster University, UK, “A Conceptual Model Design Of the Monte-Carlo Simulation For Inventory Decisions, How Can Decision Makers Be Encouraged To Undertake Computer Simulations Themselves”

24-25 mayis 2007, Ekonometri –istatistik sempozyumu, Malatya ,bildiri:  “Yöneticilerin Karar Verme Sürecine Yardimci Bir Araç Olarak Benzetim Teknigi Ve Kullanimini Kisitlayan Etkenler”

2-4 temmuz 2007, Yöneylem Arastirmasi Kongresi, Izmir, bildiri: “Envanter Kararlari Için Monte Carlo Benzetim Yöntemine Iliskin Kavramsal Bir Tasarim Ve Bir  Prototip  Gelistirme”
DIGER

Topkapi Sarayi Müzesi, Ayasofya Müzesi (TAYAP) Arastirma Projesi; 19 Kasim 2013-18 Kasim 2014

Bilgi

Okunma Sayısı: 7409
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:29:50
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş