Prof. Dr. Sevinç Serpil Aytaç, 1976 yilinda Sosyal Hizmetler Akademisinden mezun olmus, Saglik ve Sosyal Yardim Bakanligi bünyesindeki kuruluslarda ve Bursa Tip Fakültesinde Sosyal Hizmet Uzmani olarak çalismistir. Uludag Üniversitesi Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi bünyesinde Sube Müdürü olarak Kres ve Anaokulu Müdürlügü görevini de sürdürürken 1981 yilinda Uludag Üniversitesinde “Sosyal Politika” alaninda basladigi Yüksek Lisans ve Doktora egitimini, “Bütünlesik Doktora” programinda tamamlayarak, 6 Mart 1986 yilinda “Korunmaya Muhtaç Çocuklar Meselesine Mukayeseli bir Bakis ve Bursa Örnegi” baslikli doktora tezi ile Çalisma Ekonomisi ve Endüstri Iliskileri” alaninda “Doktor” unvanini almistir.
Akademik kariyerine 1992 yilinda Uludag Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Çalisma Ekonomisi ve Endüstri Iliskileri Bölümünde Yardimci Doçent Dr. olarak baslayan Serpil Aytaç, 1996 yilinda Yönetim ve Çalisma Psikolojisi alaninda “Doçent” unvanini elde etmis, 2002 tarihinde de ayni alanda Profesörlüge yükseltilmistir.
Ayrica, 2007 yilinda Uludag Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe bölümünde, “Insan Toplum ve Felsefe” programinda basladigi Tezsiz Yüksek Lisans egitimini de 14. 07. 2009 tarihinde tamamlamistir. 2005 yilinda Malta Üniversitesi Psikoloji bölümünde, 2006-2009 yillari arasinda da Avustralya Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) Üniversitesi Kriminoloji bölümünde ve Avustralya James Cook Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinde misafir ögretim üyesi olarak bulunarak akademik çalismalarini yürütmüstür.
1994-2007 yillari arasinda bölüm baskan yardimciligi, 2013-2019 yillari arasinda bölüm baskanligi, 2013-2018 yillari arasinda Bursa Uludag Üniversitesi Kadin Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürlügü yapmistir. Prof. Dr. Aytaç, Bursa Uludag Üniversitesinden Nisan 2021 tarihinde emekliye ayrilmistir. Bu tarihten itibaren Fenerbahçe Üniversitesi Iktisadi, Idari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümünde görev yapmaktadir.