DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÖNCÜLÜĞÜNDE SUAM ÇOCUK KLİNİKLERİNDE KUTLANDI
 DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÖNCÜLÜĞÜNDE SUAM ÇOCUK KLİNİKLERİNDE KUTLANDI

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma merkezinde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolasıyla Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersini alan öğrenciler ile Çocuk Polikliniği, Çocuk Klinikleri 1-2 ve Çocuk Cerrahi Kliniklerinde etkinlik düzenlendi.

Öğrenciler eğlenceli kostümler giyerek hasta ziyareti için uygun olan çocukların odalarında Çocuk Haklarına Dair Sözleşme maddeleri okundu. Çocuklara Çocuk Hakları ile ilişkili bir ya da birden fazla kelime içeren etiketler ve bileklikler hediye edildi. Hasta çocuklar ve ebeveynleri öğrenciler tarafından hazırlanan anı çerçevesi ile fotoğraf çekindi. Ziyaret sonunda isteyen hasta çocuklar ile resim-kuru boyama etkinliği yapıldı.

Etkinliğin sonunda bu özel günde çocukları unutmayan ve katılım sağlayan hemşirelik bölümü öğrencilerine ve destek veren Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı başta olmak üzere öğretim üyelerine ve klinik hemşirelerine teşekkür edilerek program sonlandırıldı.

Etkinliğe Katkı Verenler

Öğretim elemanları: Prof. Dr. Nurcan ÖZYAZICIOĞLU, Öğr. Gör. Semra SÜRENLER,  Araş. Gör. Dr. Ayla İrem AYDIN, Araş. Gör. Meryem ATAK ve Araş. Gör. Gülay ÖZTAŞ

Hemşireler: Çocuk Klinikleri 1-2’de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Sorumlu Hemşiresi Uzman Hemşire Yüksel KARADEMİRLER,  Çocuk Polikliniklerinde Uzman Hemşire Emine ASLAN ve Çocuk Cerrahi Kliniği Sorumlu Hemşiresi Naciye KOYUNCU

Öğrenciler: Doğukan REİS (etkinlik sorumlusu), Nahide BAKSİ, Ali TÜRKMEN, Feyza ÇELİK

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : [1.426]