Yenişehir Kaymakamlığı’ndan örnek protokol

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Yenişehir Kaymakamlığı örnek bir protokol imzalandı. Kaymakamlık, Yenişehir Meslek Yüksekokulu’na devam eden ve H. Halil Orhan Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan kız öğrencilerin akşam yemeği ücretini kurduğu vakıftan karşılayacak.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu arasında imzalanan protokol ile Yenişehir MYO’ya devam eden ve H. Halil Orhan Kız Öğrenci Yurdu’nda ikamet eden kız öğrencilerin akşam yemekleri Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak. Rektörlük Makamı’nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Kaymakam Suat Seyitoğlu’na örnek davranışından dolayı teşekkür etti. Öğrencilerin sadece derslerine odaklanması gerektiğini aktaran Prof. Dr. Yusuf Ulcay, konaklama ve yeme-içme sorununu devletin mümkün olan en üst seviyede çözmeye çalıştığının altını çizdi. Ulcay; “Öğrencilerimize normal koşullarda öğlen ve akşam yemeklerini kişi başı 2,5 TL’den üniversite olarak biz karşılıyorduk. Ancak Yenişehir Kaymakamımız Sayın Suat Seyitoğlu’nun bu örnek davranışı ile artık kız öğrencilerimiz akşam yemeklerini ücretsiz yiyebilecek. Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Kurulan vakfın kız öğrencilerimizi unutmaması ve onlar için bir yardımda bulunmasını çok değerli buluyoruz. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ SADECE DERSLERİNE ODAKLANSIN

Yenişehir Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Suat Seyitoğlu ise kız öğrencilerin sadece eğitimlerine odaklanmalarını istediklerini vurguladı. Öğrencilerin dikkatlerinin başka konular ve sorunlar ile dağılmaması gerektiğini belirten Kaymakam Seyitoğlu, akşam yemeği yardımı için vakfa destek sağlayan tüm hayırseverlere de teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Nis-2019]

Haber Görüntüleme : 4.229 - 0