AKADEMEK Öğrenci Kurultayı Ereğli’de yapıldı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Türk Metal Sendikası arasında 2014 yılında imzalanan Bilimsel İşbirliği Protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetlerden biri olan Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Kurultayı AKADEMEK’in 6.sı daha önceki yıllarda olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de yapıldı.


AKAD’EMEK, Üniversite-Sendika işbirliği çerçevesinde, üniversite ve emeğin buluştuğu, öğrenci odaklı bir bilimsel platform olarak düzenleniyor. Kurultaya bu yıl Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde bulunan toplam 32 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden 27’sinden öğrenci katıldı. Kurultaya katılan 198 öğrenci; ‘Dünyada ve Türkiye’de Sendikacılık, Sendikal Örgütlenme, Sendika içi Demokrasi, Sendika üye ilişkileri gibi” tematik konularda öğretim üyelerinin oturum başkanlığı yaptığı 4 oturumda, her biri ayrı üniversitelerden olmak üzere 15 sözel ve 29 poster bildiri sunumu gerçekleştirdi.


Kurultay’ın organizasyon işlerinde BUÜ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Topluluğu öğrencilerinden seçilen toplam 12 öğrenci görev yaptı. Kurultay açılış konuşmaları, öğrenciler adına BUÜ’den Sevda Çetin, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Alper ve Türk İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak tarafından yapıldı. Kurultay’da Emekli Hazine Müsteşarlarından Hakan Özyıldız, davetli konuşmacı olarak ‘Türkiye Ekonomisinin Dünü ve Bugünü’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. 


Kurultay, ilk ve ikinci gün yapılan 5 oturumdan sonra öğleden sonra düzenlenen Erdemir Demir Çelik Fabrikası gezisi ile sona erdi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Nis-2019]

Haber Görüntüleme : 3.640 - 0