Kazakistan’ın Uluslararası Bilim Ödülü, BUÜ’den Prof. Dr. Aydınlı’ya

 

Kazakistan’ın Al-Farabi Üniversitesi’nin en büyük bilim ödülü olan ‘Büyük Altın Madalya’ Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Aydınlı’ya verildi. Prof. Dr. Yaşar Aydınlı, Farabi hakkında yaptığı çalışmalar ve etkinlikler ile ödüle layık görüldü.

BUÜ İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Aydınlı, Kazakistan’ın milli üniversitelerinden olan Al-Farabi tarafından Büyük Altın Madalya ödülüne layık bulundu. Prof. Dr. Aydınlı’ya ödülü Kazakistan’da düzenlenen Farabi Forumu’nun açılış töreninde takdim edildi. Törende konuşan Al-Farabi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galimkair Mutanovich Mutanov, Prof. Dr. Yaşar Aydınlı’nın, Farabi hakkında yaptığı çalışmalar ve düzenlediği etkinliklerin değerlendirme sürecinde önemli bir etken olduğunu vurguladı. Rektör Mutanov, konuşmasında felsefe alanında Türk-Kazak ortak çalışmalarının geliştirilmesi için Bursa Uludağ Üniversitesi yetkililerinden katkı sağlama talebinde bulundu.

Prof. Dr. Yaşar Aydınlı ise konuşmasında aldığı ödülün kendisi ve üniversitesi için büyük bir onur olduğunu söyledi. Farabi’nin İslam tarihi açısından büyük bir önemi bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Aydınlı, Türk bilim dünyasının da kendisinin eserlerinden faydalanmaya devam ettiğini aktardı. Büyük Altın Madalya ödülünü alan Aydınlı, Al-Farabi Üniversitesi’nin fahri öğretim üyesi olarak kaydedildi ve Türk-Kazak ilişkilerinin geliştirilmesi adına gönüllü temsilci olarak kabul edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Nis-2019]

Haber Görüntüleme : 2.746 - 0