Üniversite personeline ‘engellilik bilinci’ eğitimi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı, üniversite personelinin engelli bireylere yönelik bakış açılarını geliştirebilmeleri amacıyla geniş katılımlı bir seminer düzenledi.

Rektörlük A Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde Görükle Merkez Kampüsü’nde hizmet veren tüm kurumların yöneticileri ve personeli hazır bulundu. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Sıdıka Parlak tarafından verilen eğitimde engellilik konusu farklı bakış açılarıyla birlikte ele alındı.

Etkinlikte konuşan Personel Daire Başkan Vekili Rıdvan Uslu; “Engelli bireylerin büyük toplum için görmezlikten gelinmesi ya da pozitif ayrımcılık tanınması gibi yaklaşımlardan ziyade, yaşamın her alanında eşit haklara sahip bireyler olduklarını savunan günümüz akademik yaklaşımını tanıtmayı hedefliyoruz. Bu yeni yaklaşım içinde, bireyler ile kurumlar olarak görev ve sorumluluklarımızı ortaya koyduğumuz seminerde üniversitemizin tüm daire başkanlıklarının son derece profesyonel ve bir o kadar da gönüllü olarak sürdürdükleri işbirliğinin önemi ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Etkinliğin sonunda Personel Daire Başkan Vekili Rıdvan Uslu tarafından Öğretim Görevlisi Dr. Sıdıka Parlak’a sunumlarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Şub-2019]

Haber Görüntüleme : 2.462 - 0