5. Dönem YÖK 100/2000 Doktora Bursu başvuruları açıldı

 

Türkiye’nin gelecek 10 yılını şekillendirecek nitelikli insan kaynağını yetiştirmek üzere 100 Alanda 2000 doktora öğrencisine YÖK tarafından 100/2000 projesi kapsamında doktora bursu verilmesi uygun görüldü. Bu amaçla tüm üniversitelerden projeye başvurular alındı.

YÖK tarafından yapılan değerlendirme sonunda Bursa Uludağ Üniversitesi, başarılı bulunarak 10 Öncelikli Alanda 30 Doktora öğrencisi ile bu projede yer alması uygun bulundu. Desteklenen alanlar ise; Bilim Tarihi, Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyet Tarihi, Özel Eğitim, Translasyonel Tıp, İnsan Beyni ve Nörobilim, İnşaat Mühendisliği (Yapı; Yapı Malzemeleri; Yapım Yönetimi), Akıllı ve Yenilikçi Malzemeler, Yenilikçi Gıda Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi, Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği ile Sürdürülebilir Tarım alanları olarak belirlendi. Seçilecek doktora öğrencileri YÖK bursu ile Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde doktoraları süresince görev alarak araştırmalarına devam edecek. Öğrencilerin bursu YÖK tarafında verilecek. 100/2000 YÖK Doktora Bursları projesi kapsamında öğrenciler Bahar döneminden itibaren eğitim alacaklar. Öğrencilere 4 yıl süreyle yılda 12 ay burs verilecek Burs miktarı çalışmayan öğrenciler için Aylık 2000 TL, herhangi bir kurumda sigortalı çalışan öğrenciler için 500 TL olarak belirlendi. Ayrıca TÜBİTAK 2211 BİDEB Bursu kapsamında öğrencilere 2500 TL ek burs olanağı da bulunuyor. Başvuru yapabilecek öğrenciler:

Üniversitemizde Doktora çalışmasını yapan ve tez almamış öğrenciler

Üniversitemizde Bütünleşik Doktora Yapan ve Tez almamış öğrenciler

Üniversitemizde yeni Doktora veya Bütünleşik Doktora programına başlayacak öğrenciler (100/2000 Bursunu kazanmaları durumunda Doktoraya başlayabilecekler.)

Bir başka üniversitede doktora veya Bütünleşik Doktora programına kayıtlı olan Tez almamış üniversitemize yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler. (100/2000 bursunu kazanmaları durumunda üniversitemize yatay geçiş yapacakları taahhüt etmeleri şartıyla)

Başvurular On-Line olarak Enstitülere yapılacak. Başvuru Tarihleri için Enstitü sayfasına bakabilirsiniz.

Başvuru koşulları için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz.

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Şub-2019]

Haber Görüntüleme : 2.124 - 0