Dr. Öğretim Üyesi Birgül Yeşiloğlu Güler’e tiyatro basınından “Yılın Yazarı” ödülü

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı Dr. Öğretim Üyesi Birgül Yeşiloğlu Güler, Tiyatro Gazetesi tarafından “Yılın Yazarı” ödülüne layık görüldü.

Tiyatro Gazetesi tarafından İstanbul Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen 5. Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde bu yıl kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla sadece kadın tiyatrocular ödüllendirildi. Usta tiyatrocular Gülriz Sururi, Suna Keskin ve Ayşen Gruda’ya “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nün verildiği törende, Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı Dr. Öğretim Üyesi Birgül Yeşiloğlu Güler de, ünlü yazar Zeynep Oral’la birlikte “Yılın Yazarı” ödülünü aldı.

Dr. Öğretim Üyesi Birgül Yeşiloğlu Güler, ödülü alırken yaptığı konuşmada, bu ödülü geçmişte Türk tiyatrosunu var eden ve gelecekte var edecek olan kadın oyun yazarları adına aldığını söyledi.

Haber Tarihi : [04-Ara-2018]