Makedonya Cumhurbaşkanı: Yeni neslin hocası Google

 

Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Bursa’da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Uludağ Üniversitesi’ni de ziyaret etti. Önce Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Ivanov, daha sonra üniversiteli gençlerle bir araya geldi.

Çeşitli görüşmeler için Bursa’ya gelen Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Bursa Uludağ Üniversitesi’ni de ziyaret etti. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın ağırladığı Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, düzenlenen panelde öğrencilere seslendi. Makedonya’nın tarihsel ve kültürel gelişim süreci hakkında sunum yapan Djorge Ivanov, farklı dine mensup vatandaşların ülkesinde huzur içerisinde hayatlarını devam ettirdiklerini kaydetti.

YENİ NESİL İNTERNETTEN ÖĞRENİYOR

Kendisi de akademisyen kökenli olan Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, öğrencilerin yeni dönemde artık öğrenmek istedikleri tüm bilgileri en kolay yoldan elde etmeye çalıştıklarını vurguladı. Yeni dünyanın gerçek değil, sanal bir dünya haline geldiğini söyleyen Ivanov; “Yeni nesillerin dönemine başladık. Bu yeni nesillerin hepsi yabancı dil bilir, gelişmiş teknolojileri kullanır ve internette gezinirken, suyun içerisinde yüzen bir balık gibi rahattırlar. Şimdi artık üniversitelerde milenyum nesli okumaktadır. Bu milenyum nesli genelde daha bencil, paylaşımcı olmayan ve fazla kitap okumayı sevmeyen nesil olarak adlandırılıyor. Ezbere karşı olan nesil olarak biliniyor. Tamam da zaten neden ezberlesinler ki? Şimdi kendilerine her zaman yardımcı olan, yanlarında her zaman bulunan ve sordukları her soruya cevap veren bir güce sahipler. Onların yeni hocası Google oldu. Google’a inanıyorlar ve onların gerçekliğini sorgulamıyorlar. Artık bu nesil bütün hayatını ve gerçekliğini sosyal medya ile geçiren bir nesildir. Bazı araştırmalar bu neslin sahip olduğu bilgilerin yüzde 90’ını Youtube’den elde edildiğini gösteriyor” diye konuştu.

ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise yaptığı selamlama konuşmasında üniversite bünyesinde 133 ülke ve bölgesinden yaklaşık 6 bin 500 uluslararası öğrencinin eğitim almaya devam ettiğini açıkladı. Misafir Cumhurbaşkanı İvanov’un ülkesinden de hali hazırda 109 öğrenciye ev sahipliği yaptıklarının altını çizen Rektör Ulcay; “Bu rakamların arttırılması adına üniversite olarak her türlü işbirliğine de hazırız. Daha önce üniversite bünyesinde yapılan Yabancı Öğrenci Sınavlarını bugün dünyanın 20 farklı ülkesinde gerçekleştirebilen bir üniversite halini aldık. Sınavları, gittiğimiz ülkelerin yerel dilinde veya dünyada genel kabul gören dillerde yapıyor, başarılı olan öğrencileri üniversitemiz kabul ediyoruz. Burada kendilerine Türkçe eğitimler vererek, lisans eğitimlerini Türkçe tamamlamalarını sağlıyoruz” dedi.

Etkinliğin son kısmında BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Makedonya Cumhurbaşkanı GJorge Ivanov’a günün anısına bir hediye takdimi gerçekleştirdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Kas-2018]

Haber Görüntüleme : 3.959 - 0