Uygur Türkü öğrencilerden Rektörlüğe teşekkür ziyareti

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinde eğitim gören Uygur Türkü öğrenciler, üniversite rektörlüğüne teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce’nin ağırladığı gençler, Türkiye Cumhuriyeti’nde kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyledi.

BUÜ’nün farklı fakültelerinde eğitim görmek için Doğu Türkistan’dan Bursa’ya gelen Uygur Türkü öğrenciler üniversite yönetimine teşekkür etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, konut ettiği gençlere eğitimlerine odaklanmaları tavsiyesinde bulundu.

HİÇBİR ŞÜPHELİ YAPIYA DÂHİL OLMAYIN

Rektörlük Senato Salonu’nda ağırlanan gençlerle sohbet eden BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce,  Doğu Türkistan ve Türkiye Türklerinin bir millet olduğunu vurguladı. Geçmişte aynı çadırda yaşarken,  artık çadıra sığamayarak batıya göç eden ve böylece doğuda kalan Türklerle sadece coğrafi bir ayrılık yaşayan kardeşler olduklarını belirten Prof. Dr. Mehmet Yüce; “Kültürlerimiz benzer değil, aynıdır. Bu nedenlerle Uygur Türkleri Türkiye’de misafir değil, aynı zamanda ev sahibidir. Sizlerin başarılı bireyler olmanız gerekiyor. Milletinizin sesi olmak istiyorsanız önce ses olmalısınız. Bunun yolu da, öncelikli işinizde yani öğrencilikte başarılı olmanızdan, önce kendinize sonra da toplumunuza faydalı olmanızdan geçmektedir. Öğrencilik ve kültürünüzle ilgili samimi etkinlikler dışında hiçbir şüpheli yapıya dâhil olmayın, sizi uluslararası büyük oyunların piyonu yapmak isteyebilecek olan gruplara tevessül etmeyin. Sizler Türklük ağacının bir dalı, İslam bahçesinin nadide bir gülüsünüz. Kendi değerinizi bilin ki diğer insanlar da size değer versin. Uygur Türkü öğrenciler konusunda göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

TÜRK DÜNYASI MÜZİKLERİ ORKESTRASI KURULUYOR

Uygur müzik kültürü ile ilgili yaptığı akademik ve sanatsal çalışmalarıyla bilinen Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Özdemir ise konuşmasında; “Uygur Türkü gençlerimizin ahlakı ile ilgili çevrede oluşan olumlu kanaat bizi her ne kadar mutlu etse de yeterli değil. Türk toplumu sizlerin başarısı, gayreti ve sosyal kabiliyeti ile de sizleri tanımalı taktir etmelidir. Kültürel değerlerinizi yaşatmaya gayret edin ve özellikle binlerce yıllık tarihsel birikime sahip olan Uygur müziğini de en iyi şekilde icra ve temsil etmeye çalışın. Unutmayın ki toplumların seslerini diğer toplumlara duyurma konusunda en işlevsel araç müziktir” dedi. Doç. Dr. Erdem Özdemir konuşmasında, Prof. Dr. Mehmet Yüce’nin teşviki ile üniversite bünyesinde kurulacak olan Türk Dünyası Müzikleri orkestrasının müjdesini de verdi.

Ziyaretin sonunda Bursa Uludağ Üniversitesi Uygur Türkü Öğrenci Temsilcisi Abduldair Abdukerim, Prof. Dr. Mehmet Yüce’ye tüm Uygur öğrencileri adına ay ve yıldızlı Gökbayrak hediye etti. Öğrenciler programın sonunda hocalarıyla birlikte hatıra pozu verdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Eki-2018]

Haber Görüntüleme : 2.977 - 0