Felsefeciler savaş ve barışı irdeleyecek

 

 

Yurtdışından ve yurtiçinden çok sayıda felsefeci, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bir araya gelerek “savaş ve barış”ı tartışacak.

Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nün düzenlediği “V. Uluslararası Felsefe Kongresi”, 11-13 Ekim tarihlerinde Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Dünya problemleri karşısında felsefenin ve felsefecinin takındığı tutumun nasıl olması gerektiği konusunda düşünmeye zemin hazırlamak amacıyla, 2010 yılından bu yana düzenlenen kongrede bu yıl “Savaş ve Barış” teması işlenecek ve günümüzde bu kavramların nasıl sorumsuzca kullanıldığına dikkat çekilecek.

Toplam 96 konuşmacı, üç gün boyunca aynı anda gerçekleşecek dört ayrı oturumda savaş ve barış kavramlarını konuşacak.

İsveç, Bulgaristan, Cezayir, İran, Azerbaycan, Almanya, Polonya, Pakistan ve Slovakya'dan gelen 23 yabancı konuşmacının yanı sıra  ülkemizin çeşitli üniversitelerinin felsefe, sosyoloji, kamu yönetimi, siyaset bilimi, tarih, müzik, sanat tarihi, sınıf öğretmenliği gibi bölümlerinden katılan konuşmacılar, kendi disiplinlerinin gözüyle savaş ve barışı anlatacak.

Kongrenin açılış konuşmasını Ege Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Arslan, kapanış konuşmasını ise Almanya Flensburg Üniversitesinden Prof. Dr.  Ulrich Glassmann yapacak.

NOT: KONGRE PROGRAMI İCİN TIKLAYINIZ

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Eki-2018]

Haber Görüntüleme : 2.138 - 0