TÜBİTAK, 4004, 4005 ve 4007 programları akademisyenlere tanıtıldı

 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü, bilim kültürünün ve iletişiminin geliştirilerek toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını amaçlayan 4004, 4005  ve 4007 Programlarını, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) akademisyenlerine tanıttı.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürü Mustafa Orhan tarafından yapılan tanıtıma, Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kara, Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilimleri Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Zeren Özer de katıldı.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürü Mustafa Orhan, 4004, 4005 ve 4007 programları hakkında bilgi vererek, gerek başvuru sırasında gerek proje sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili uyarılarda bulundu.

ÖNCELİKLİ KONULAR

Söz konusu programlara başvuru yapıldığında, 10 puan üzerinden değerlendirme yapılıyorsa, biyoteknoloji, endüstriyel tasarım, moleküler biyoloji, nanoteknoloji, robotik ve kodlama, siber güvenlik gibi öncelikli alanlarda proje başvurusu yapanların artı 1 puanla değerlendirileceklerini sözlerine ekledi. Mustafa Orhan, 4004, 4005 ve 4007 programlarına yapılacak başvuruların http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr/ adresi üzerinden 3 Eylül – 18 Ekim 2018 tarihleri arasında elektronik imza ile alınacağını söyledi.

Bugüne dek altı kez Doğa Eğitim Programı gerçekleştiren Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilimleri Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Zeren Özer de 4006 programı ile ilgili bilgi verdi.

Çağrı metinlerine aşağıda yer alan program sayfalarını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Eyl-2018]

Haber Görüntüleme : 3.260 - 0