Uludağ Üniversitesi’nden iş güvenliği hamlesi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi iş sağlığı ve güvenliği konusunun toplumun her kesiminde yaygınlaştırılması amacıyla projeler üretecek.

Bursa Uludağ Üniversitesi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İŞKUR) arasında ‘İş Sağlığı ve Güvenliği alanında Eğitim, Araştırma ve Danışmanlık Çalışmaları için İşbirliği, İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimi ve İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrollerini Yapmaya Yetkili Kişilerin Eğitimlerine İlişkin İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Protokol çerçevesinde iki kurum ortak projeler üreterek toplumda iş sağlığı ve güvenliği konusunun yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütecek.

Ankara’da İŞKUR Genel Müdürlüğü Binası’nda düzenlenen imza törenine Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç, Genel Müdür Yardımcısı Sedat Yenidünya, Daire Başkanları İsmail Gültekin, Ergün Can, İSGÜM Başkanı Erol Tekçe, BUÜ İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu Müdürü Öğr. Gör. Hüdayi Taşçı ve BUÜ Teknik Bilimler MYO İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Öğr. Gör. Uğur Saklangıç, katıldı. Protokol kapsamında, iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütülmesi ve iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenlenecek organizasyonlarda ortak hareket edilmesi kararının alındığını belirten BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, kariyer gelişim ve planlaması aşamalarında da kurumlar arasında karşılıklı destek alınması konularında mutabakat sağladıklarını söyledi.

KURUMLAR VE ÇALIŞANLAR MESLEKLERİNE GÖRE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNDEN GEÇİRİLMELİ

Toplumda İş sağlığı ve güvenliği kültürünün yerleştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla kolları sıvadıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Üniversitelerin asıl görevleri toplumun faydasına olacak projeler üretebilmektir. Bizler de bu amaçla insanlarımızın ihtiyaç duyduğu ve gelişime açık alanlarda bilimsel katkılar sunmak için çalışıyoruz. İş sağlığı ve güvenliği konusu Türkiye’de henüz istenilen seviyelere ulaşmadı. Bu konuda proje üretilmesi ve kurum kültürü içerisinde ciddi bir yer tutması gerekiyor. Firmalarımız ve çalışanlarımız iş güvenliği ve sağlığı alanında mesleklerine göre eğitimlerden geçirilmeli. Üniversite olarak imzaladığımız bu protokol sayesinde gerek eğitim kısmında gerekse de proje kısmında ciddi destekler vereceğiz. İşbirliklerinden ve bize güvenlerinden dolayı İŞKUR yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç da kurum olarak iş sağlığı ve güvenliği alanında uzmanlaşmış nitelikli eğitim kadrosuyla, bilimsel eğitimler ve proje üretilmesi noktasında Bursa Uludağ Üniversitesi ile işbirliği yapacak olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Tem-2018]

Haber Görüntüleme : 2.876 - 0