Rektör Ulcay, Avrupa’ya damga vuran sporcuları ağırladı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Avrupa’da üst üste 5 kez madalya kazanma başarısı gösteren UÜ Badminton Takımı sporcuları ve yöneticilerini konuk etti.

Son olarak 12-20 Temmuz tarihleri arasında Portekiz’de düzenlenen Üniversitelerarası Badminton Şampiyonası’nda 3.’lük elde eden UÜ Badminton Takımı oyuncuları ve yöneticileri, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ziyaret etti. 2014 yılında Avrupa İkincisi, 2015,2016 ve 2017 yıllarında Avrupa birincisi ve 2018 yılında da Avrupa üçüncüsü olmayı başararak kırılması zor bir rekora imza atan Badminton Takımı’nı ağırlayan Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğrencilerle ve yöneticileriyle gurur duyduklarını söyledi.

 

Üniversite eğitiminin yanı sıra sosyal aktivitelerle uğraşan çocukların kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Ulcay; “Çocuklarımızın üniversiteye geldiklerinde derslerine odaklanmaları ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini gönülden arzuluyoruz. Ancak sadece ders çalışarak, kampüse gelip derslere girerek, ders bitiminde de yurduna veya evine giderek zaman geçiren çocuklarımız olsun istemiyoruz. Öğrencilerimizin spor veya kültürel aktivitelerde yer alması bizleri çok mutlu ediyor. Özellikle profesyonel spor yapan çocuklarımız bizlere ayrı bir keyif veriyor. Üniversitemizin spor takımları içerisinde Badminton Takımı’mız çok ayrı bir yer tutuyor. Avrupa müsabakalarında 5 yıl üst üste derece yapmaları ve kupa kazanmalarından dolayı kendileriyle gurur duyuyoruz. Bir kez daha tüm öğrencilerimizi ve hocalarını tebrik ediyorum. Üniversite yönetimi olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum” dedi.

Takım antrenör Aygül Akça’nın da hazır bulunduğu ziyarette verdikleri desteklerden dolayı Rektör Ulcay’a teşekkür eden Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hamza Meral, takım başarılarının devam edeceğini dile getirdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Tem-2018]

Haber Görüntüleme : 2.338 - 0