Şampiyonlar kupasını Rektör Ulcay’a getirdi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu öğrencileri Shell Eco Marathon birinciliği kupasını Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a getirdi. Rektör Ulcay, öğrencilere bilimsel çalışmalara devam etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT) öğrencileri, Londra’da girdikleri Shell Eco Marathon Avrupa 2018 yarışmasında en verimli araç olarak Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. Öğrenciler, elde ettikleri bu başarıda desteklerini esirgemeyen Rektör Yusuf Ulcay’ı da unutmadı. Kazandıkları kupa ile birlikte Ulcay’ı makamında ziyaret eden öğrenciler, önümüzdeki yıllarda kupa sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

BİLİMDEN KOPMAYIN

Üniversite bünyesinde yapılan bilimsel çalışmalara her zaman destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay da çocukların bu tür yarışmalar ile proje hazırlama konusunda yetenek kazandıklarını vurguladı. Bilimsel araştırmacılığın ve proje hazırlamanın temelini üniversitelerin oluşturduğuna dikkat çeken Ulcay; “Bursa Uludağ Üniversitesi olarak 15 Araştırma Üniversitesi arasında yer alıyoruz. YÖK tarafından biz bu unvan verilirken bilime yaptığımız yatırımlar baz alındı. Verilen bu görev sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Sizin gibi yetenekli ve zeki öğrencilerimizin daha fazla bilimin içerisinde yer almasını arzu ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda her birinizin en azından yüksek lisans yapmasını istiyorum. Ülkemiz 2023 hedeflerine sizlerin yetenek, istek ve azmi sayesinde ulaşabilecektir. Bu amaçla sizlere de belli yükümlülükler düşüyor. Bizlerden aldığınız destek ile mutlaka çok daha güzel işlere imza atacağınıza inanıyorum. Bilimden kopmayın, mümkünse doktora yapın. Kalkınmış ülkelerdeki doktora sayılarını yakalamak zorundayız. Sizlerden bunu rica ediyorum. Üniversite olarak her zaman arkanızda olduğumuzu da bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

UMAKİT üyesi öğrenciler de üniversitenin verdiği destek sayesinde çok önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Yeni dönemde yine Shell Eco Marathon’da yarışmaya devam edeceklerini kaydeden öğrenciler, sponsorluk ve diğer desteklerin sağlanması durumunda çok daha büyük başarılar kazanabileceklerinin altını çizdi. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atakan Avcı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz da hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Tem-2018]

Haber Görüntüleme : 2.597 - 0