Araştırmacılar için ölçek geliştirme ve uyarlama projesi

 

 

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Çepni’nin yürütücülüğünde bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan “Alan Uzmanlarıyla Ölçek Geliştirme ve Uyarlama Kültürüne Yolculuk II” adlı TÜBİTAK projesiyle, ülke genelinde doktora öğrenimine devam eden akademisyenlere ölçek geliştirme, uyarlama ve meta analize yönelik eğitim verilecek.

Ölçek geliştirme ve uyarlama gibi uzmanlık gerektiren bir alanda, bilgi eksikliği ile gerçekleştirilen araştırmaların teknik ve akademik hatalar içerdiği düşünülerek başlatılan projeyle, ileride olası hatalar en aza indirilmiş olacak.

"Alan Uzmanlarıyla Ölçek Geliştirme ve Uyarlama Kültürüne Yolculuk II" projesi ile uluslararası literatürde önemli olan ve git gide önem kazanan ölçek geliştirme, uyarlama ve meta analiz üzerine odaklanılması, bu süreçlerin nasıl gerçekleştirildiği ve SPSS, LISREL, AMOS, CMA gibi programların kullanılması sağlanacak. Projede; eğitim bilimleri alanında doktora yapan akademisyenlerin ölçek geliştirme, uyarlama ve meta analize yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmek ve bilimsel araştırmaya yönelik olumlu bakış açısı kazanmaları amaçlanıyor.

Proje kapsamında farklı üniversitelerden alanında uzman akademisyenler eğitim verecek. Prof. Dr. Ahmet Doğanay, Prof. Dr. Engin Karadağ, Prof. Dr. Eyüp Artvinli, Prof. Dr. İsmail Önder, Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Prof. Dr. Nuran Bayram, Prof. Dr. Salih Çepni, Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Prof. Dr. Yaşar Özbay, Doç. Dr. Berna Cantürk Günhan, Doç. Dr. İsmail Karakaya, Dr. Öğr. Üyesi Burak Karabey, Dr. Öğr. Üyesi Güçlü Şekercioğlu,  Dr. Ertuğ Evrekli ve Dr. Serkan Dinçer eğitmen olarak projeye katkı sağlayacak. Bununla birlikte Dr. Ümmühan Ormancı, Arş. Gör. B. Buğra Ülger, Arş. Gör. Erkan Özcan, doktora öğrencisi Sevinç Kaçar ve yüksek lisans öğrencisi Osman Urhan rehber olarak görev alacak.  

"Alan Uzmanlarıyla Ölçek Geliştirme ve Uyarlama Kültürüne Yolculuk II"  projesi; 18-24 Ekim 2018 tarihleri arasında Bursa ilinde gerçekleştirilecek.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Haz-2018]

Haber Görüntüleme : 3.974 - 0