Kükürtlü Sosyal Tesisleri halka açılacak

 

                                                               

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin özel mülkü olan Kükürtlü’deki sosyal tesisler 2019 yılı içerisinde halka açılacak. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, tesislerin bakım onarım işlerinin tamamlanmasının ardından tüm vatandaşların ziyaret edebileceği örnek bir yer haline getirileceğini söyledi.

Uludağ Üniversitesi yöneticileri, akademisyenler ve personelin katıldığı bir iftar yemeği düzenledi. Geceye Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yüce ve Prof. Dr. Eray Alper, fakülte dekanları, yöneticiler, akademisyenler ve personel katıldı. Oruçların açılmasının ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, önceki yönetimler döneminde kiraya verilen Kükürtlü Sosyal Tesisleri’ni üniversite olarak işleteceklerini açıkladı. Rektör olarak atandığında kiradaki mülkün amacı dışında işletildiğini tespit ettiğini kaydeden Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Rektör olarak atandıktan sonra buranın bizim tarafımızdan işletilmesine karar verdik. Kiracı yükseköğretim kurallarına uymaması ve ihtarnameyi uygulamamasından dolayı çıkartıldı. Şimdi artık büyük çaplı temizlik ve tadilat işlemlerini tamamladık. Mimarlık fakültesinden hocalarımızla birlikte burayı dolaştık. Burada imarla alakalı Anıtlar Kurulu elemanlarıyla beraber neresi kaçak yapılmış, yıkılması gerekiyorsa onların nezaretinde yıktık. Anıtlar Kurulu kararına uygundur denilenler kaldı. Neler yapabileceğimizi bizlere izah ettiler. Mimarlık Fakültesindeki arkadaşlar da Anıtlar Kurulu’na uygun bir şekilde mimarisini çizdi” dedi.

BAYRAM SONRASINDA AKTİF KULLANIMA BAŞLANACAK

Tarihi bahçe kısmındaki tadilat ve diğer çalışmaların yaz sezonunda içerisinde biteceğini vurgulayan Ulcay; “Ancak biz burayı bayramdan sonra aktif olarak kullanmak istiyoruz. Üniversitemizin ULUKİT diye bir iktisadi teşekkülü var. Biz burayı herhangi bir tacire vermeyip, üniversitenin iktisadi teşekkülüyle kendimiz işletmek istiyoruz. Buranın iyi hizmet vererek kar elde etmesini istiyoruz. Bahçelerin ve parkın kullanımı dışında Kükürtlü tesislerinin şu anda büyük bir kısmı boş duruyor. Fizik tedavi olarak kullanılıyor ama hamam diye bilinen eski kısım da boş duruyor. Orayı finansını belli şartlarda yüklenmek koşuluyla 6 aylık bir süreç içerisinde tamamen halka açık hale getireceğiz” diye konuştu.

Rektör Ulcay, konuşmasının sonunda tüm katılımcıların Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Haz-2018]

Haber Görüntüleme : 9.125 - 0