19 Mayıs kutlamalarına Uludağ Üniversitesi damga vurdu

Uludağ Üniversitesi Halkoyunları Topluluğu,  Bursa’daki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde yaptıkları gösterilerle halkın büyük beğenisini topladı.

Bursa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kent Müzesi önünde düzenlenen törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu sonrasında Tophane önünde toplanan öğrenciler, Kent müzesine kadar yürürken, vatandaşlar da bayraklarla öğrencilere eşlik etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenlerde Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi işitme engelli öğrencilerinin İstiklal Marşı’nın işaret diliyle okumalarının ardından, halkın yoğun ilgisi altında gerçekleştirilen törende, gençler sergiledikleri gösterilerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Protokol konuşmalarının ardından wus-hu, akrobatik cimnastik ve Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin sunduğu halk oyunları gösterileri sonrasında Bursa Valisi İzzettin Küçük, başarılı sporculara ödüllerini takdim etti.

Haber Tarihi : [21-May-2018]