Üniversite’de coşkulu gece

Uludağ Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından düzenlenen 8. Geleneksel Halk Oyunları Şenliği Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Genel Sanat Yönetmenliğini Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Nazım Gürak’ın yaptığı gecede 90 öğrenci görev aldı.

Uludağ Üniversitesi olarak Aydın Zeybek, Roman Kız, Artvin Yöresi ve Stilize Halk Danslarından örnekler sunuldu. Ayrıca Şenliğe Tuana Sanat ve Gençlik Kulübü Muş yöresi oyunlarıyla,

Bursa Tahtakıran Derneği Kılıç Kalkan oyunlarıyla, Namık Kemal Folklor Derneği Kosova oyunlarıyla ve Osmangazi Belediyesi Halk Oyunları Grubu da Bursa yöresi  oyunlarla katıldı.

Şenlik, konuk gruplar ile Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin birlikte yaptıkları "Dostluk Halayı" ile sona erdi.

Oldukça kalabalık ve coşkulu bir seyirci ile gerçekleşen gecenin sonunda, katılan gruplara ve Sanat Yönetmeni Öğr. Gör. Nazım Gürak’a teşekkür belgeleri verildi.

Haber Tarihi : [15-May-2018]