İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine ödül

 

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından deprem ve depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasında üçüncülük ödülü aldı. Öğrenciler ayrıca “En İyi Deprem Performansı Özel Ödülü’nü de kazandı.

İstanbul’da düzenlenen ve 51 üniversiteden 76 takımın başvurduğu yarışmada, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri Kader Kara, E. Nagihan Tanlak, Ali İkbal Tutar ve Emre Başkara'dan oluşan "Kule Alya" takımı Mart ayında başlayan yarışmanın birinci aşamasında, tasarladıkları bina projeleri ile ön elemeden geçerek 76 takım arasından finale kalan 24 takım arasına girdi.

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Sağıroğlu danışmanlığındaki takım, ikinci aşamada tasarımını yaptıkları bina projelerini DASK’ın gönderdiği malzemeler (balsa çıta ve levhalar) ile yarışma teknik şartnamesine uygun bir şekilde bina model maketine dönüştürdü.

Son aşamada İstanbul Osmanlı Arşivleri’nde düzenlenen büyük yarışma finalinde bina model maketlerinin şartnameye uygunlukları ve depremi simüle eden sarsma masası üzerindeki performansları değerlendirildi ve yarışmada derece ve özel ödül kazanan takımlar ilan edildi. Yarışmada birincilik ödülünü, fayda-maliyet hesabı sonucunda en yüksek toplam yıllık kazancı elde eden takım olmayı başaran Dokuz Eylül Üniversitesi, ikincilik ödülünü Karadeniz Teknik Üniversitesi, üçüncülük ödülünü ise Uludağ Üniversitesi kazandı.

Ayrıca bu yılın sarsma masası, Uludağ Üniversitesi’ne verildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-May-2018]

Haber Görüntüleme : 3.457 - 0