Öğrencilerin defilesinde Osmanlı rüzgârı esti

 

Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programı öğrencileri, Osmanlı dönemini yansıtan tasarımlarını düzenledikleri defile ile tanıttı.

İnegöl MYO Tekstil Programı ikinci sınıf öğrencileri, 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde aldıkları konfeksiyon dersi eğitimleri kapsamında Osmanlı’nın kuruluş, duraklama, yükseliş ve bitiş dönemlerini anlatan kıyafetler tasarladı. Öğrenciler, hazırladıkları tasarımları MYO bahçesinde izleyenlerin beğenisine sundu. Düzenlenen defileye İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Okul yöneticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Okul Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, etkinliğin açılış töreninde yaptığı konuşmasında öğrencilerin defile için bir akademik dönem boyunca çalıştıklarını söyledi. Osmanlı’nın farklı dönemlerinin gözlendiğini aktaran Prof. Dr. Mürsel Alper; “Öğrencilerimiz, bu dönemlerde giyilen giysileri, kullanılan kumaşları, ayakkabıları, takı ve aksesuarları; Renk, desen ve formları açısından detaylıca incelediler. Elde edilen verileri kendi yorumlarıyla sentezleyip modern tasarımlar hazırladılar. Defilemizde Tekstil Programı’mızda eğitim gören 22 öğrencimiz emek verdi. Kendilerine ve tüm hocalarına gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilerin yaptığı defileyi sonuna kadar ilgiyle takip eden İnegöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin de başarılı tasarımlarından dolayı tüm öğrencileri tebrik etti.

Programın organizasyonunda Tekstil Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Mürüvvet Mangut, Öğr. Gör. Neslihan Yürük ve Öğr. Gör. Gizem Anşin Gürtekin görev aldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-May-2018]

Haber Görüntüleme : 2.902 - 0