“Mehmetin Türküsü” konserine büyük ilgi

 

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Ana Sanat Dalı Öğretim üyesi Dr. Erdem Özdemir ve öğrencilerinin hazırladığı “Mehmetin Türküsü” adlı konser, dinleyiciden büyük ilgi gördü. 

Konseri hazırlayıp sunan Erdem Özdemir, tarih boyunca savaşların bazen vatan savunması için kaçınılmaz, acı bir kader, bazen de insanlığın huzurunu hedef alan insanlık dışı bir olgu olduğuna işaret ederek, “Hangi amaçla gerçekleşirse gerçekleşsin, sonuç olarak zafer ile birlikte acılara ve gözyaşlarına sebep olan savaşlar, çeşitli müzik türlerine de konu olmuştur.  

Türkler, Mete Han'dan bu yana her zaman düzenli bir orduya ve ordu içerisinde müzik icra eden kişi ve kurumlara sahip olmuştur. Türk müziği, Alp Ozanlardan Mehter takımlarına uzanan müzik kurumlarına ve destansı kahramanlıkların anlatıldığı epik türlerden; ayrılık, sıla hasreti, evlat, anne, eş ve kardeşlere duyulan özlemin ve acının anlatıldığı lirik türlere uzanan geniş bir repertuvara sahiptir” diye konuştu.

Sözü ve müziği Erdem Özdemir'in kendisine ait olan "Afrin Destanı" adlı türkü salonda büyük bir coşku yarattı.  Konserde Dr. Erdem Özdemir'e, mey ve kavalda Umut Balta, bağlamada Sadık Oktay, bas ve perdesiz gitarda Gürkan Sezgin, perküsyonda Batın Çakal ve Kağan Mete Çil, klasik gitar ve vokalde Melis Aktaş Tohumcu eşlik etti. 

Program sonunda Dr. Erdem Özdemir'e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce tarafından çiçek takdim edilerek teşekkür edildi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-May-2018]

Haber Görüntüleme : 3.080 - 0