Dekan Günay: Gıda güvenliğinin temel öğesi veteriner hekimlerdir

 

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay, Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamasında gıda güvenliğinin temel öğesinin veteriner hekimler olduğunu vurgulayan Dekan Ülgen Günay, gelişmiş ülkelerde gıda güvenliği ile veteriner hekimliğin ayrılmaz bir bütün olduklarını vurguladı.

"Dünya Veteriner Hekimler Günü" 2000 yılından bu yana Dünya Veteriner Hekimler Birliği (WVA) tarafından her yıl Nisan ayının son cumartesi günü farklı bir tema çerçevesinde, tüm dünyada kutlanıyor. Dünya Veteriner Hekimler Birliği ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü bu günü birlikte organize ettiği günün anısına her yıl bir ödül veriliyor. Bu yılın  teması ise " Sürdürülebilir Kalkınmada; Geçim Kaynaklarını ve Gıda Güvenliğini İyileştirmedeki Veteriner Hekimlik Mesleğinin Rolü"  olarak belirlendi.

HEDEF: FARKINDALIK ARTTIRMAK

Mesleklerini kapsayan bu özel gün dolayısıyla bir basın açıklaması yayımlayan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay; “Dünya Veteriner Hekimler Günü’nün kutlanmasında amaç veteriner hekimlerin yaptığı çalışmaların vurgulanması ve tanıtımının yapılması ile veteriner hekimlerin hayvan sağlığı, hayvan refahı ve halk sağlığının iyileştirilmesi için yaptıkları katkılara olan farkındalığın artırılmasıdır. Bu yılki Dünya Veteriner Hekimler Günü temasıyla, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü ve Dünya Veteriner Hekimler Birliği, veteriner hekimleri, ilgili diğer sektörlerle birlikte, kendi ülkelerinde “Sürdürülebilir Kalkınmada; Geçim Kaynaklarını ve Gıda Güvenliğini İyileştirmedeki Veteriner Hekimlik Mesleğinin Rolü” konusunda farkındalık oluşturacak girişimlere davet etmektedir” dedi.

VETERİNER HEKİMLER GIDA GÜVENLİĞİNDE KİLİT ÖNEME SAHİP

Açıklamasında veteriner hekimlik mesleğinin önemine vurgu yapan Dekan Günay açıklamasına şöyle devam etti; “Hayvansal üretim sürecinde, hayvan hastalıklarını önleyerek ve kontrol ederek, yeterli ve güvenli yüksek kaliteli gıdaların elde edilmesinde çiftlikten sofraya kadar olan süreçte, sürdürülebilir gıda güvenliğinin oluşturulabilmesinde, gıda güvenliğinin temel öğesi hiç tartışmasız “veteriner hekimler”dir. Hayvancılığı gelişmiş ülkelere baktığımızda, gıda güvenliği ve veteriner hekimlik hizmetleri birbirlerinden ayrılamaz bir bütünün parçaları olarak birlikte ele alınmaktadır. Veteriner hekimler, gıda güvenliği konusunda üstlendikleri sorumluluklarla, ülke kalkınmasında önemli ve devamlı bir role sahiptirler. Ülkemizde yerli sayıda veteriner hekim istihdamının sağlanması, tarım ve hayvancılığa yeterli kaynak aktarımı ile toplumun yeterli ve sağlıklı gıda tüketebilmesi dileklerimle tüm meslektaşlarımın ‘Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutlarım.”

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Nis-2018]

Haber Görüntüleme : 3.391 - 0