Zeki Konukoğlu: Türk milleti olarak çok çalışmalıyız

 

Uludağ Üniversitesi ve SANKO Holding işbirliği ile organize edilen “Liderlik ve Vizyon Geliştirme” konulu seminer, Uğur Mumcu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu’nun konuşmacı olduğu programa; Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

 

“BAŞARI EMEK İSTER”

Öğrencilere “Liderlik ve Vizyon Geliştirme” isimli bir konuşma yapan Zeki Konukoğlu, 114 yıldır devam eden bir aile şirketi olduklarını belirten Konukoğlu, “Ben de bu salondaki öğrenciler gibi aynı sıralarda yetiştim. Yılmadan, usanmadan, azimle ve elimizdeki tüm imkanları kullanarak buralara geldik. Başarı gerçekten emek istiyor. Biz bunu başardıysak çalışarak başardık. Sizler gibi pırıl pırıl gençlerinde çalışırsa başaramayacağı şey olmadığını düşünüyorum” dedi.

 

“HERKES KENDİ EVİNİN ÖNÜNÜ SÜPÜRMELİ”

Liderlik kelimesinin eskilerden beri süre gelen bir kavram olduğunu söyleyen Konukoğlu, “Liderin güven vermesi lazım. Çalıştığı arkadaşlarına, iş yaptığı insanlara ve temasta bulunduğu kişilere karşı güven duygusunu aşılaması lazım. Lider aynı zamanda sorumluluk almak zorundadır. Lider gibi yanındaki insanlarda sorumluluk almalı. Yani kısacası herkes kendine düşen görevi yapmalı. Atalarımızın da dediği gibi herkes evinin önünü süpürse sokaklar temiz kalır. Bu atasözünde belirtilen liderlik eskiden beri süre gelen bir kişilik özelliğidir” ifadelerini kullandı.

 

“MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİ ANA ELEMANDIR”

Konuşmasında gençlere tavsiyelerde bulunan Konukoğlu, “Ülke olarak çok çalışmamız lazım. Bu çalışmaları yapacak olanlarda sizlersiniz. Biz aslında çok çalışkan bir milletiz. Maalesef Meslek Yüksekokulları hak ettikleri noktada değiller. En iyi noktalara getirmemiz gerek. Meslek Yüksekokulu öğrencileri ara eleman değil ana elemandır. Bunun bilincinde bir şekilde çalışmalısınız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, konuşmasının ardından salondaki öğrencilerin sorularını cevapladı. Soru-cevap kısmından sonra ise öğrenciler tarafından Konukoğlu’na plaket ve çiçek takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Nis-2018]

Haber Görüntüleme : 2.688 - 0