Veteriner Fakültesi 40 yaşında

 

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin 40 yıl önce 30 öğrenci ile Karapınar Mahallesi’nde başlayan eğitim yolculuğu Görükle Kampüsü’nde devam ediyor. Fakülte yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler, fakültelerinin 40. kuruluş yıldönümünü düzenledikleri etkinlikler ile kutladı.

Fakülte binasında gerçekleştirilen etkinliklerin açılış törenine Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay, Veteriner Hekimler Odası Bursa Şubesi Başkanı Sinan Sağlam, fakülte yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

YENİ FAKÜLTELER AÇMAK DOĞRU DEĞİL

Törende konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’de bazı fakültelerin gereğinden fazla kurulduğunu söyledi. Konuşmasında Almanya örneğini veren Rektör Yusuf Ulcay; “Almanya’nın nüfusu bizimkinden bir iki milyon fazladır. Yüzölçümü de hemen hemen aynı. Veteriner fakültesi sayısı ise sadece 5. Bizimkinde ise 30 ve daha fazla açılması için uğraşılıyor. Bu konuda üniversite veya fakülte yöneticilerinin değil, meslek odalarının da lobi yapması gerekiyor. Bu kadar fakülte varken, yenilerinin açılması ne kadar doğru olur. Fakültelerin sayısını arttırmak, kalitelerini arttırmak anlamına gelmiyor. Kalite ve sayı birlikte artarsa bir anlam taşır. Türkiye’de yükseköğretime oldukça fazla talep var. Ülkemizdeki yaklaşım tarzı, üniversiteye gitmek ve hemen mesleğe başlamak anlamına geliyor. Dünyada böyle değil. Kendi içimizdeki öğrenci sayılarına baktığımızda her geçen gün artan bir öğrenci potansiyeli ile karşı karşıyayız. Herkes bir meslek sahibi olmak istiyor. Dünyada herkese üniversiteye gitme şansı verilmiyor. Mesleki eğilim ne ise ona göre öğrenci yönlendiriliyor. Kabiliyetinize bakılıyor ve aileniz yönlendiriliyor. Bizde ise ortaokulu bitiren öğrencinin ailesine meslek lisesine gitsin dediğiniz zaman hemen tepki geliyor. Ben makine ve tekstil mühendisiyim. Türkiye’de ihtiyaçtan fazla olan meslekler. Bir şeyin fazla olması, onun değerini arttırmaz” diye konuştu.

REKTÖRDEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

Bugünün eğitim imkânları ile kendi döneminin kıyas kabul etmeyeceğini vurgulayan Rektör Ulcay; “Sizler şanslı öğrencilersiniz. Türkiye çok ciddi eşiklerden atladı. Günümüzde artık sanayileşme eğilimi ağırlık kazandı. Ancak tarım ve hayvancılığı göz ardı etmememiz gerekiyor. Dünya genelinde bu alanlarda geri kaldık. Bir an evvel yol almamız gerekiyor. Veteriner fakültelerinde okuyan öğrencilerimiz aldıkları eğitimin kıymetini bilsin. Etrafınızı genişletsin. Farklı alanlarda da eğitimler alsın. Bu sizin bakış açınızı genişletir ve olaylara farklı açılardan bakmanızı sağlar” dedi.

40 YIL ÖNCE 30 ÖĞRENCİ İLE BAŞLAYAN YOLCULUK

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay ise 40. yıl kutlamalarının kendisi için çok farklı bir anlam ifade ettiğini söyledi. Fakültenin kuruluş yerinin Yıldırım ilçesinin Karapınar Mahallesi’nde olduğunu ve kendisinin de burada öğrencilik yaptığını hatırlatan Dekan Ülgen Günay; “Bizim bir kampüs yaşamımız olmadı. Şimdiki öğrencilerimiz kadar şanslı olamadık. O gün 30 öğrenci ile başlayan eğitimlerimiz bugün bini aşan öğrenci sayısı ile devam ediyor. Bugün bölgenin tek hayvan hastanesine sahibiz. Kaliteli bir eğitim veriyoruz. 2010 yılında Avrupa Eğitim Kurumları tarafından tam akredite edildik. Kaliteli akademisyenlerimiz tarafından öğrencilerimize kaliteli eğitimler vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Veteriner Hekimler Odası Bursa Şubesi Başkanı Sinan Sağlam ise Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin mesleki anlamda her zaman ilklere imza attığını vurguladı. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri dolayısıyla yöneticileri kutlayan Oda Başkanı Sağlam, öğrencilere de eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Açılış töreninin ardından 40. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında sektörün uzman kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından katılımcılara sunumlar gerçekleştirildi. Kutlamaların son gününde geleneksel Süt Koşusu gerçekleştirildi. Ayrıca etkinliğe katılan öğrenciler tarafından bağışlanan mamalar da kimsesiz hayvanlara ulaştırılmak üzere yetkililere teslim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Nis-2018]

Haber Görüntüleme : 3.772 - 0