Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’ne “emek dostu” ödülü

Türk Metal Sendikasının 55’inci Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Türk Sendikacılık Hareketinin gelişimine ve emek mücadelesine verdikleri destek dolayısıyla çeşitli Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’ne “Emek Dostu“ ödülü verdi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nün ödülünü bölüm adına Prof. Dr. Yusuf Alper’e verdi.

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, bölüm öğretim üyelerinin Türk Çalışma Hayatına yönelik akademik çalışmalarının dışında, ilki 2014 yılında düzenlenen ve bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan “AKADEMEK” organizasyonu ile bu ödüle layık görülmüştü.

AKADEMEK; yalnızca Türkiye’de değil, Dünya’da da başka örneği olmayan, üniversite ve emek işbirliğini öğrenci ayağıyla gerçekleştiren  bir platformdur. AKADEMEK; Türkiye’de Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri eğitimi veren 24-26 farklı üniversiteden ÇEEİ bölüm öğrencilerinin katıldığı ve öğrencilerin kendi akademik çalışmalarını sunduğu akademik kurultay formatında düzenleniyor. Kurultayların akademik organizasyonu Uludağ Üniversitesi, maddi destek ise Türk Metal Sendikası tarafından karşılanıyor ve her yıl, “Emeğin Başkenti” olarak bilinen Zonguldak Ereğli’sinde gerçekleştiriliyor. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Nis-2018]

Haber Görüntüleme : 2.189 - 0