Üniversiteli öğrenciler Afrin’deki kahramanlara mektup yazdı, şehitler için fidan dikti

 

                                                               

Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrenciler, Afrin’de görev yapan Türk askerlerine moral olması için mektuplar yazdı. Öğrenciler ayrıca şehit düşen askerler için de üniversite kampüsü içerisinde fidan dikti.

Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden büyük bir duyarlılık örneği geldi. Öğrenciler, Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı’ operasyonunda görev yapan Türk askerine moral olması adına kendi duygularını anlattıkları mektuplar yazdılar. Yaklaşık 80 öğrenci tarafından yazılan mektuplar Bursa İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Ali Akar’a teslim edildi. Rektörlük Binası’nın önünde mektupları Afrin’deki askerlere ulaştırmak için öğrencilerin elinden alan Jandarma Yarbay Ali Akar; “Gösterdiğiniz bu duyarlı davranıştan dolayı biz sizlere teşekkür ediyoruz. Bu mektuplarınızı Afrin’e ulaştıracağız. Askerlerimiz okurken resimlerini çekeceğiz. Mektupların okunduğuna dair o fotoğrafları sizlere getireceğiz. Bursa halkı genel olarak yaptığı ziyaretlerle bize sürekli destek vermektedir. Her gün bu tür ziyaretlerde maddi manevi bize desteklerini sunmaktadırlar. Bursa halkına da buradan teşekkür ediyorum” dedi.

MEHMETÇİĞİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ise böylesine önemli bir etkinliği düzenledikleri için Sağlık Hizmetleri MYO yöneticilerine ve öğrencilere teşekkür etti. Türkiye’nin topyekün bir mücadele verdiğini belirten Rektör Yardımcısı Yüce; “Bu mücadelede tabii ki öncü birliklerimiz olarak Türk Silahlı Kuvvetler her türlü fedakârlığa katlanarak Türkiye’ye yönelmiş olan terörizm hareketlerini engellemeye çalıştılar. Bu alanda da emsali olmayan bir başarı elde etmiş bulundular. Özellikle 18 Mart’ta Afrin’e girmiş olmasını bizi millet olarak mutlu etmiştir. Biz eğitim kurumları olarak da silahlı kuvvetlerimizin yanında olduğumuzu ve bu müdafaada askerlerimizle birlikte olduğumuzu belirtmek amacıyla küçük de olsa bir etkinlik yaptık. Kamuoyuna taraftarlığımızı bildiriyoruz. Bu etkinlikte birinci sırada Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçekleştirmiş olduğu başarıyı kutluyor ve biran önce Mehmetçiğimizin sağ ve salim olarak vazifesini ifa etmesini ve ailelerine dönmelerini tabi ki tercih ediyoruz. Kendilerinin her zaman yanındayız” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN ASKERLERE MANEVİ DESTEK

Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Ufuk Şekir ise ilk kez bu yıl başlattıkları çevre bilinci dersinde öğrencilerin Afrin’deki askerler için mektup  gönderme ve  fidan dikme etkinliği planladıklarını açıkladı. Prof. Dr. Ufuk Şekir; “Öğrencilerimiz, Afrin’de zor şartlarda kahramanca mücadele eden askerlerimizin manevi olarak nasıl yanlarında olabiliriz düşüncesiyle ders içerisinde bir çözüm yolu aramışlar. Duygularını bir mektup ile hissettirmek istediler. Daha sonra da bu etkinliğin kalıcı bir hale gelmesi için bir fidan dikimi etkinliği planladık. Şuan 200 adet fidan dikimi yapılıyor. Yaklaşık 78 öğrencimiz var. Dersin dışındaki öğrencilerimizin de katkısı olduğunu görüyoruz. Afrin’deki askerlerimize gösterdiğimiz desteği kalıcı hale getirmek için hep birlikte fidan dikiyoruz” şeklinde konuştu.

DUYGULARIMIZI KAĞIDA DÖKMEK İSTEDİK

Anestezi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Orhan Mirza, öğrenciler olarak çevre bilinci dersinde ülkemizdeki olaylar hakkında incelemeler yaptıklarını vurguladı. Türkiye’nin gerçekleştirdiği Afrin harekâtına yönelik kendilerinin de bir destek vermek istediklerini kaydeden Mirza; “Askerlerimizin yanında olduğumuzu ve neler hissettiğimizi kâğıtlara dökerek onlara ulaştırmak istedik” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Mar-2018]

Haber Görüntüleme : 2.908 - 0