Yaşlılar kampüste ‘huzur’ bulacak

 

Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi ve Öztimurlar İnşaat arasında imzalanan protokol ile üniversite merkez kampüsü içerisinde huzurevi yapılması kararlaştırıldı. Toplam 6 bin 324 metrekare üzerine inşa edilecek olan huzurevi, 80 oda ve 130 yataklı olacak şekilde planlandı. Huzurevi bünyesinde aynı zamanda palyatif bakım üniversite de yer alacak.

Heykel Tarihi Valilik Binası’nda gerçekleştirilen imza törenine Vali İzzettin Küçük, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Öztimur Müteahhitlik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Öztimur, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aslı Hockenberger ve Prof. Dr. Eray Alper ile Öztimurlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öztimur katıldı.

İmza töreni öncesinde konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük; “Hasan Öztimur Bursa’nın Hasan amcasıdır.  Pek çok hayrın sahibidir. İlimizde yapılan okulların ve pek çok kuruluşun hamisidir. Kendisi bu ilin gönlü geniş insanıdır. Daha önce beş okul, inşaat fakültesi ve cami yaptı. Bugün de yaşlılarımıza bir huzur evi yapımı için bir protokol imzalayacağız. Kendisi üstlendi sağ olsun, uzun zamandır talep ediyordu. Yine gönlünün zenginliğini gösterdi. Allah kendisine uzun ömür ve sağlık versin. Bir devlet kuruluşu gibi çalışıyor ülkemize. Sayın Rektörümüz de arsa hususunda bize çok destek verdi. Üniversite içerisinde ağaçlık bir bölgede şahane bir yer. Yaşlılarımız orada gerçekten çok güzel zamanlar geçirecek. Ben başta Hasan amca olmak üzere rektörümüze ayrı ayrı teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum.” dedi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise Vali İzzettin Küçük’e ve hayırsever Hasan Öztimur’a teşekkür etti. Üniversitenin en güzel yerlerinden bir tanesini bu proje için tahsis ettiklerini belirten Rektör Yusuf Ulcay; “Ümit ediyorum en kısa sürede proje biter ve orada kalanlar da sizlere dua eder. Allah yaptığınız bu hizmetleri ve yardımları hem bu dünyada hem de diğer tarafta karşınıza çıkarsın inşallah” diye konuştu.

Ömrü vefa ettikçe hayır işlerine devam edeceğini belirten hayırsever işadamı Hasan Öztimur da 41 senedir Bursa’da yaşadığını söyledi. Elinden geldiğince kente destek vermek istediğini kaydeden Öztimur; “5 oğlum bir kızım var. Çok şükür hepsi de okudu. İnşallah bu işimizi de biran evvel bitirmek istiyoruz. Durumu olan vatandaşlarımıza örnek olsun istiyorum. Gelip bu projeyi görsünler. Memlekete el birliğiyle hizmet etmek istiyoruz. Sayın Valimize ve Sayın Rektörümüze bu projede bizlere yardımcı oldukları ve kolaylık sağladıkları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nün Özlüce tarafında yapılması planlanan huzurevi ve palyatif bakım ünitesi 80 oda ve 130 yataklı olacak. İnşaatı tamamlandıktan sonra Bursa Valiliği’ne teslim edilecek huzurevinin 2019 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Mar-2018]

Haber Görüntüleme : 3.793 - 0