Geleceğin mühendisleri Uludağ Üniversitesi’nde buluştu

 

Başta elektrik, elektronik, bilgisayar ve telekomünikasyon alanlarında olmak üzere birçok alanda mühendislik teorileri ve uygulamalarını geliştirmeye çalışan ve kâr amacı gütmeyen Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE), Türkiye’deki öğrenci temsilcilerini Uludağ Üniversitesi’nde bir araya getirdi.

IEEE Türkiye Şubesi’nin 3. Marmara Bölge Toplantısı, Uludağ Öğrenci Kolu ev sahipliğinde Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Dünyanın önde gelen sayılı teknik organizasyonlarından olan IEEE’nin toplantısına 30 üniversiteden 700 öğrenci katıldı.

Açılış töreninde konuşan toplantı koordinatörü Ali Erkam Urhan ve topluluk başkanı Mustafa Keleş, 10 Mart 2017 tarihiden bugüne geçen süreci değerlendirirken, bu kadar kısa sürede bu çapta bir etkinlik düzenlemenin gururunu yaşadıklarını ve böyle özel günde yalnız olmadıklarından ötürü duydukları sevinci dile getirdi. 

IEEE Türkiye Öğrenci Temsilcilerinin sunumlarıyla başlayan etkinlikte öğrenci komiteleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Etkinlik, Katı Hal Ar-Ge Kurucusu Ahmet Alpat ve Presmetal Üretim Müdürü Erman Ersöz’ün sunumları ile devam etti. Kızının oyuncakları beğenmemesi üzerine çocukların kendi oyuncaklarını yapabilecekleri 3D yazıcı modeli geliştiren ve bu girişimcilik serüvenini anlatan Alpat, daha sonra mühendis adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Endüstri Mühendisi ve aynı zamanda on yılı aşkın süredir kişisel gelişim seminerleri veren Erman Ersöz ise kariyer planlaması hakkında katılımcılara önerilerde bulundu.

EGAP Projesi tanıtıldı

Toplantıda ayrıca, iki yıl önce Ankara Kızılay’da düzenlenen terör saldırısında şehit olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Elif Gizem Akkaya’nın adını yaşatmak amacıyla, IEEE topluluklarının gerçekleştirdiği Elif Gizem Akkaya Projesi tanıtıldı. Proje kapsamında liseli gençlerle buluşan üniversite öğrencileri, geleceğin mühendisleriyle yaptıkları çalışmaları sergileyerek arkadaşlarıyla paylaşıyor. Serginin ikincisi 27 Nisan 2018 tarihinde Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde açılacak.

Etkinliğin ikinci günü çevre illerden gelen üniversite öğrencilerine Bursa’nın doğal/tarihi güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen gezi Gölyazı ile başlayıp, Bursa Hanlar Bölgesi ile son buldu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Mar-2018]

Haber Görüntüleme : 3.459 - 0