Orhangazi MYO öğrencisine ‘Ar-Ge Proje’ ödülü

 

Uludağ Üniversitesi Orhangazi Asil Çelik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Sümeyye Öztürk, hazırladığı ‘Güç Tutuşur Özellikli Endüstriyel Dolgu Malzemesi’ projesi ile Ar-Ge Proje Pazarı-Proje Fikirleri Yarışması’nda 2.'lik ödülüne layık görüldü.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından her yıl düzenlenen Ar-Ge Proje Pazar Zirvesi’nde bu yıl da ödül kazananlar belli oldu. UÜ Orhangazi Asil Çelik MYO öğrencilerinden Sümeyye Öztürk, hazırladığı proje ile V. Meslek Liseleri ve Meslek Yüksekokul Öğrencileri Proje Fikirleri Yarışması’nda 2.’lik kazandı.

Projede esnek özellikli polivinil klorür liflerinin nanokil parçacıklarının güç tutuşur özelliklerinden yararlandığını söyleyen Sümeyye Öztürk; “Bu maddelerin ısıya karşı dolgu maddesi olarak kullanımını amaçladım. Üretilecek ürünün tüm eşya ve mekânlarda dolgu malzemesi olarak kullanımının yanı sıra inşaatlardaki duvar aralarında, taban ve tavanlarda ayrıca mobilya iskeletlerinde ve mobilya iç dolgularında kullanılarak yangına karşı koruma sağlayacak” diye konuştu.

Öztürk, proje boyunca kendisine destek veren ve danışmanlığını yürüten Öğretim Görevlisi Dr. Semiha Eren ile tüm okul yöneticilerine teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Mar-2018]

Haber Görüntüleme : 2.872 - 0