Uludağ Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu'ndan ilk konser

 

Uzun yıllardır çalışmalarına devam eden  Uludağ Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu, bir yıllık  aradan sonra Erdem Özdemir şefliğinde tekrar bir araya getirildi. Büyük çoğunluğu yeni koristlerden oluşan bir topluluk olarak çalışmalarına devam eden koro 4 ay gibi kısa bir sürede ilk konserini vermek için hazır hale geldi.

Uludağ Üniversitesi Türk Halk Müziği Korosu ilk konserinde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınları da konu edinen türkülerle izleyici karşısına çıktı.

TÜRKİLERİMİZDE KADININ YERİ ÇOK ÖNEMLİ

Uludağ Üniversitesi Türk Müziği Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi ve Halk Müziği Koro Şefi Yard. Doc. Dr. Erdem Özdemir; “Türkülerimize şöyle bir baktığımızda ya bir kadın için söylenmiş ki bu bazen bir sevgili, bazen bir ana bazen de bir kız evlattır; ya da bir kadının ağzından askerdeki nişanlısına, cephedeki oğluna ya da kundaktaki bebeğine yakılmıştır. Hasılı beşeriyetin anası olan kadın, türkülerimizin de doğumundaki en büyük payın sahibi olmuştur” dedi.

KONSERE İLGİ MUTLU ETTİ

Konser sonrası koro çalışmalarına verdiği destek için Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a teşekkür eden Özdemir; “Koro çalışmalarına katılan ve bugün salona gelerek kampüsün en büyük salonunu dolduran sanatseverlerin ilgi ve desteği ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Mar-2018]

Haber Görüntüleme : 3.200 - 0