Uludağ Üniversitesi’nde 8 Mart unutulmadı

 

                                                           

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üniversitede görev yapan kadın yöneticiler ve öğrencilerle bir araya geldi.

UÜ Mediko Öğrenci Yemekhanesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte üniversitedeki tüm kadın yöneticilerle yemekte buluşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversiteye verdikleri değerli katkılardan dolayı hepsini tebrik etti. Öğrencilerin de gelecekte çok iyi birer yönetici olacaklarına inandığını vurgulayan Rektör Ulcay; “Cennet, annelerin ayağı altındadır düsturundan hareketle dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilecek tek canlının kadınlar olduğuna inanıyoruz. 8 Mart’ın kadınlar için özel olarak kutlanması bile bizleri üzüyor. Başımızın tacı etmemiz gereken kadınlarımıza hak ettiği değeri veremiyoruz. İnşallah bu günden sonra yeryüzü kadınlar için çok daha iyi bir yer haline gelir” diye konuştu.

BİRLİKTE ÇALIŞARAK HEDEFLERE ULAŞACAĞIZ

Uludağ Üniversitesi’nin 3. Nesil Üniversite hedefiyle çok önemli adımlar atmaya başladığına işaret eden Rektör Ulcay; “Hedeflerimize hep birlikte el ele çalışarak ve inanarak ulaşacağız. Bu doğrultuda kadın yöneticilerimizin, akademisyenlerimizin ve personelimizin ellerinden gelen her türlü desteği vereceğine gönülden inanıyorum. Birlikte çalışacak ve Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasına gireceğiz. Kadın öğrencilerimizin de iyi bir eğitim almaları gerekiyor. Ülkemizin öngördüğü büyük hedeflere kadınlarımız olmadan ulaşmamız mümkün değil. İyi bir eğitim almış ve fikirler üreten, üretimin içerisinde yer alan kadınlarımız bizlere çok önemli katkılar yapacaktır. Bu vesile ile bugün birlikte olduğumuz tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, kadın dekanlar, müdürler, bölüm başkanları, akademisyenler, personel ve öğrenci topluluklarının başkanları katıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Mar-2018]

Haber Görüntüleme : 4.340 - 0