Hocalı katliamı kurbanları anıldı

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 yıl önce 26 Şubat günü yaşanan katliamda hayatını kaybedenler, Uludağ Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte anıldı.

Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, katliamın yaşandığı zamanlarda Hocalı’da görevli subay olan Nazım Huseynov ve polis memuru Sharif Jafarov, öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı.

Öğrencilerin de şiir okuduğu etkinlikte Huseyinov ve Jafarov, Hocalı’da olayların başlamasını hazırlayan etmenleri, olay gününü ve sonrasını ayrıntılarıyla anlattılar.

Hatırlanacağı gibi, 1992 yılının 26 Şubat'ında Ermeniler tarafından Hocalı kasabasında gerçekleştirilen katliamda, Azerbaycan kaynaklarına göre, 106'sı kadın, 63'ü çocuk ve 70'i yaşlı olmak üzere işkence neticesinde 613 kişi öldürüldü. Bin 275 kişinin esir alındığı Hocalı'da bu esirlerden 150'sinden şu ana kadar hiçbir haber alınamadı.

Haber Tarihi : [28-Şub-2018]