“İyi Fikir” yarışması liselilere de açıldı

Her yıl üç binden fazla sanayici ve akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen “Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri” bu yıl lise öğrencilerine de açılıyor.

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, bugüne dek sadece üniversite öğrencileri arasında düzenlenen “İyi Fikir” yarışmasını bu yıl lise 3. ve 4. sınıf öğrencileri arasında da yapma kararı aldı. Böylece lise öğrencileri, üniversite ortamı içerisinde bulunarak akademisyenlerle çalışma imkânına da kavuşmuş olacak.

Uludağ Üniversitesi bünyesinde bulunan ilgili fakültelerin öğretim üyelerinden oluşan jüri bu yıl, lise öğrencilerinin fikirlerini değerlendirerek her alan için en iyi 3 fikri belirleyecek. Birinci olan en iyi fikir sahibi öğrenciye ödül olarak bir dizüstü bilgisayar verilecek. Ayrıca her alandaki ilk üç fikir 3-4 Nisan tarihlerinde Uludağ Üniversitesinde düzenlenecek olan “Uludağ Üniversitesi 7. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri”nde poster olarak etkinlik boyunca sergilenecek.

Lise öğrencileri için konu başlıkları ise şöyle:

1. Temiz Enerji, Çevre ve İnsan
  2. Geçmişten Günümüze Sosyal Etkileşim Alanlarını Geliştirme
  3. Teknoloji, Geleneksel Sporlar ve Fiziksel Aktivite Alanlarında Koşan İyi Fikirler Sizi Bekliyor
  4. Sokak Hayvanları ve Şehir
  5. Geleceğin Tarım Teknolojileri
  6. Trafik, Çevre Kirliliği ve Ortak Kamu Alanlarının Kullanımı Açısından Kul Hakkı
  7. Geleceğin Tıbbında Yapay Zeka
  8. Geleceğin Belediyecilik Anlayışı
  9. Nasıl Bir Okul
  10. Her Yerde Herkese Tiyatro
  11. Gelecekte Yaşam ve Konut
  12. İnsan Odaklı Teknolojik Çözümler

Yarışmaya katılacak öğrencilerin, aşağıda belirtilen belgeleri kurallar çerçevesinde doldurarak 26 Mart 2018 tarihine kadar Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Evrak Kayıt Birimine şahsen başvuru yapmaları gerekiyor. Etkinlikle ilgili detaylı bilgi 0224-2940053 numaralı telefondan edinilebilir.

BAŞVURU KOŞULLARI

BAŞVURU FORMU