Uludağ Üniversitesi’nde ‘Türk Dünyası Rüzgarı’

Uludağ Üniversitesi Türk Dünyası ve Kültürleri Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Türk Dünyasından Esintiler’ etkinliği katılımcılardan tam not aldı. Etkinlikte, Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrenciler kendi yörelerine ait şiir ve dans gösterileri sundu.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe UÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yüce, Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Türk Ocakları Derneği Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı, İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ferhat Pirinççi, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dr. Halit Eken’in sunum yaptığı etkinlikte; Kazakistan Halk Oyunu, Zeybek Oyunu, Artvin Yöresi Halk Oyunu, Kafkas Halk Oyunu, Dombra, Kopuz, Bağlama, Dutar, Lavta ve şiir gösterileri gerçekleştiren öğrenciler, katılımcılardan tam not aldı. Keyifli geçen organizasyonun sonunda emeği geçenlere günün anısına plaket takdim edildi.

Haber Tarihi : [22-Şub-2018]