İstiklal Şairi'nin torunundan Mehmetçiğe dua

 

                                                                 

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy, Suriye’nin Afrin bölgesinde terör operasyonu gerçekleştiren Mehmetçiği unutmadı. Türk insanı için vatanın kutsal olduğu ve gidilecek başka bir yer olmadığını vurgulayan Ersoy; “Allah tüm Mehmetçiğimizden razı olsun ve onların yardımcısı olsun” dedi.

İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy, Uludağ Üniversitesi Hür Eğitimciler Topluluğu’nun davetlisi olarak Eğitim Fakültesi’nde bir konferansa katıldı. Akademisyenler ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda dedesi M. Akif Ersoy’un hayatını anlatan torun Ersoy, annesinden ve diğer akrabalarından duyduğu anıları da izleyicilerle paylaştı. Türk milletinin Mehmet Akif Ersoy’un kendi dedesi gibi gördüğünü söyleyen Selma Argon Ersoy; “Dedem her zaman insanların içerisinde birisi olmuştur. O yüzden insanlar da onu sevmişlerdir. Çünkü dürüsttür, faziletli, ahlak sahibi ve samimi bir adamdır. Benim en çok hoşuma giden özelliği de samimi olmasıdır. Her türlü insanla ilişki kurarken koşulsuz bir samimiyeti vardır” dedi.

EVLATLARIMI KUCAKLAYIP ÖPÜYORUM

Afrin’deki sınır mücadelesinde bulunan Türk askerine de dua eden ve selamlarını ileten Akif’in torunu Selma Argon Ersoy, ihtiyaç duyulması durumunda her an göreve hazır olduğunu belirtti. Türk insanı için vatanının kutsal olduğuna işaret eden Ersoy; “Mehmetçik bizim canımız. Şuan bize ihtiyaç varsa, bana ihtiyaç varsa her an gitmeye hazırız. Çoluk çocuk, kimim varsa her an gitmeye hazırız. Yeter ki gel desinler. Allah, onların yanında olsun. Allah, yardımcıları olsun. Bizim için oradalar. Can ve kanlarıyla oradalar. Onları korusun Allah. Ancak dediğim gibi ihtiyaç olduğu zaman biz de gideceğiz. Çünkü bu vatandan başka yaşayacak yerimiz yok. Bu vatan bizim için kutsaldır. Allah razı olsun Mehmetçiklerimizden. Hepsine selam olsun. O evlatlarımın hepsini kucaklayıp öpüyorum” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ GEÇMİŞİ İLE BARIŞTI

Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadeleye bizzat katılan bir isim olduğunu belirten Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel ise “Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında emeği ve teri olan birisidir. Fakat yıllar içerisinde çeşitli nedenlerle, sanki farklı bir devrin adamıymış gibi algılandı. Şimdi millet olarak geçmişi ile barışık ve bütünleşmiş bir noktaya geldik. Bu hepimiz için büyük önem arz ediyor. Biz artık geçmişi ile barışan ve geleceğe bakan bir milletiz” şeklinde konuştu.

Mehmet Akif Ersoy’un sağlığında bizzat çıkardığı ve bugün halen yayın hayatına devam eden Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan da Mehmet Akif Ersoy’un Safahat isimli tek şiir kitabına İstiklal Marşı’nı koymadığına işaret ederek; “O kitabın 1948 yılına kadar Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde maalesef yasaklanmıştır” dedi.

Selma Argon Ersoy, konuşmasının ardından dedesinin Safahat isimli kitabını imzaladı. Konferansın ardından Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da Ersoy’u makamında ağırladı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Şub-2018]

Haber Görüntüleme : 4.440 - 0