Rektör Yardımcısı Yüce; “Yerli üretim olmasaydı Kıbrıs’taki durumla karşı karşıya kalırdık”

 

                                                                           

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, "Afrin'deki harekatta eğer milli silahlar kullanmıyor olsaydık, Kıbrıs'taki durumla karşı karşıya kalabilirdik. Bugün çok şükür milli silahlarımızı kendimiz üretebiliyoruz. Bu yetmiyor, ekonomide de milli ekonomi dönemi olması gerekiyor." dedi.

Prof. Dr. Yüce, UÜ İşletme Topluluğu tarafından (ULİT) Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 3 gün sürecek 13. Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi'nin (PBYSK) açılışına katıldı. Yüce, burada yaptığı konuşmada, Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına ve güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Artık dışa açık, iç ve dış paydaşlarının taleplerini karşılayan, dünya kamuoyuna kendisini açmış, rekabet edebilen, öğretebilen, öğrettiğini pazarlayabilen ve marka yaratabilen yeni nesil üniversitelerin olması gerektiğini vurgulayan Yüce, UÜ'nün de üçüncü nesil üniversite olmayı hedeflediğini aktardı. Yüce, yeni nesil üniversitelerde bilimin, bilginin insanların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, "Üniversitenin üretkenliğini özel sektörün canlılığını bir araya getirdiğimiz zaman ülkeye hizmet veya mal üretmiş oluruz, ekonomiye katma değer yaratmış oluruz." diye konuştu.

BAĞIMSIZ BİR EKONOMİ ÖZGÜRLÜĞÜN KENDİSİDİR

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Yüce, şöyle devam etti: "Askerlerimizin canını ortaya koyarak yapmış olduğu mücadeleyi tarih boyunca anacağız. Afrin'deki harekatta eğer milli silahlar kullanmıyor olsaydık, Kıbrıs'taki durumla karşı karşıya kalabilirdik. 1973'teki Kıbrıs Harekatı'nda nasıl bize ambargo uygulandı? Bugün de aynı ambargoyla karşı karşıya kalabilirdik. Bugün çok şükür milli silahlarımızı kendimiz üretebiliyoruz. Bu yetmiyor. Ekonomide de milli ekonomi dönemi olması gerekiyor. İçe kapanık bir ülke olarak her şeyin burada ve ülkeye yetecek kadar üretilmesi de doğru değil. Biz dünyaya yönelik üretelim, pazar oluşturalım, şirketler kuralım. Tüm dünyayı müşteri olarak algılayan bir ekonomiden bahsedelim. Bu ülkeyi kuran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o günkü yönetimde olan herkes bunun farkındaydı. Onun için birinci ve ikinci iktisat kongreleri oluşturuldu. Bir ulusun bağımsızlığının ekonomi bağımsızlığından geçtiğini çok güzel bir şekilde idrak edip gündeme getirmişler. Gençlerimizi yetiştirmek üzere Avrupa'ya göndermişlerdir. Bugün çok şükür bu olanakların birçoğunu ekonomimizle içeride yapabiliyoruz. Ancak bu da yeterli değil. Bizim çok çalışmamız lazım. O da yeterli değil akıllı çalışmamız lazım. O da yeterli değil seçici çalışmamız lazım."

Açılış konuşmalarının ardından konuşmacılar iş hayatındaki tecrübelerini üniversite öğrencileri ve katılımcılarla paylaştı. Kongreye, ULİT Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Hızlan, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Şub-2018]

Haber Görüntüleme : 2.980 - 0