Alinur Aktaş’tan Uludağ Üniversitesi’ne ziyaret

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendisinin de mezun olduğu Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) önce Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ziyaret etti, ardından üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Başkan Aktaş, birlikte yemek yediği gençlere kendilerini geliştirmeleri ve üniversitenin ardından donanımlı bireyler olarak hayata adım atmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı Rektörlük binasındaki makamında ziyaret etti. Kendisinin de Uludağ Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, öğrencilik yıllarını geçirdiği ve mezun olduğu okuluna ‘Belediye Başkanı’ olarak gelmenin heyecanını yaşadığını ve duygulandığını ifade etti.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, BURSA’YA HAYAT VERİYOR

Üniversite onur defterini de imzalayan Başkan Aktaş, “Uludağ Üniversitesi, Bursa’ya hayat veren bir yer. Ancak, yapılması gereken çalışmalar ve düzenlemeler de var. Uludağ Üniversitesi, büyük bir kompleks, Türkiye’nin büyük üniversitelerinden bir tanesi. 76 bin öğrenciyle birçok şehrin nüfusundan bile büyük bir yapıya sahip” dedi. Başkan Aktaş, üniversitenin eksiklerinin ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gereken desteğin verileceğini ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ulaşımla ilgili ilave yapacağımız bazı düzenlemeler de olacak. Öğrencilerin sosyalleşebildikleri, kendilerini geliştirebildikleri güzel mekanlar oluşturmak gerekiyor” diyerek Büyükşehir Belediyesi tarafından Görükle’de yapımı devam eden gençlik merkezinin üniversite öğrencilerinin faydasına sunulacak önemli bir merkez olacağını belirtti.

ÜNİVERSİTE YEREL KAYNAKLARIN DESTEĞİNİ ALMAK ZORUNDA

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da Büyükşehir Belediyesi’nin yerel yönetimin en üst organizasyonu olduğunu ifade ederek, “Uludağ Üniversitesi olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin varlığını hissetmek bize güç veriyor” dedi. Üniversitenin bazen yerel kaynakların desteğini almak zorunda olduğunu söyleyen Ulcay, Büyükşehir Belediyesi’nin beraber çalışma ve ihtiyaçları giderme odaklı yaklaşım tarzının sevindirici olduğunu dile getirdi.

BAŞKAN’DAN GENÇLERE TAVSİYELER

Başkan Aktaş, daha sonra Rektör Ulcay ile birlikte, kampüste Üniversiteli Aktif Gençlik Topluluğu (ÜNİAK) üyesi gençlerle bir araya geldi, öğrenci yemekhanesinde yemek yedi. Öğrencilerle keyifle sohbet eden Aktaş, sorunlarını ve taleplerini dinlediği gençlerle, kendi öğrencilik yıllarına dair anılarını da paylaştı. Başkan Aktaş, geleceğin emanetçisi olan gençlere, öğrencilik yıllarını iyi değerlendirmeleri, kendilerini yetiştirmeleri ve donanımlı bireyler olarak hayata hazırlamaları konularında da tavsiyelerde bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Şub-2018]

Haber Görüntüleme : 3.196 - 0