Rektör Ulcay’dan Başkan Bozbey’e ziyaret

 

                                                               

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Ziyarette, iki kurumun iş birliği içinde yapacağı çalışmaların, üniversitenin kentle bütünleşmesine katkı sunacağı vurgulandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı makamında ağırladı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ndeki Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Genel Sekreter Kemal Demirel, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Nazlı Yazgan, Adil Kayaoğlu ve Ahmet Çakıcı da hazır bulundu. Görüşmede, iki kurum arasında yapılabilecek ortak çalışmalar ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a ziyareti için teşekkür eden Başkan Mustafa Bozbey, “Üniversitemiz bizim için çok önemli. 70 bini aşkın öğrencinin bulunduğu üniversitemizin akademik ve diğer başarıları kentimiz için çok önemli. Bazı düzenlemelerde üniversitemizle bir araya gelerek sorunların çözümü için birlikte hareket edeceğiz. Üniversitemizin daha nitelikli olmasını hedefliyoruz. Zaman zaman öğrencilerimizin taleplerini üniversite yönetimiyle paylaşıyoruz. Üniversitenin kentle bütünleşmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ULCAY: ORTAK ÇALIŞMA KURUMLARIN MENFAATİNE

Ziyaretin, yapılacak ortak çalışmalar açısından hayırlı olmasını temenni eden Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay da ilçe ve il yöneticileri ile iş birliği yapmanın önemine vurgu yaptı. Ulcay şöyle konuştu: “Üniversitelerin belli ana fonksiyonları vardır. Eğitim, araştırma, bulunduğu coğrafyadaki bileşenlerle beraber çalışma gibi. Ayrıca sosyal sorumluluğu vardır. Olduğu coğrafyaya faydası olmayan üniversitenin ülkeye de yararı olmaz. Bulunduğumuz ilçe ve ilin yöneticileriyle ortak çalışmak kurumların menfaatinedir. Ortak hareket edersek daha verimli ve sonuç odaklı çalışırız. Yaklaşık 3 senedir buradayım ve üniversitemizi ülkemizde ilk 10, dünyada da ilk bin üniversite arasına sokmayı hedefledik. Şu anda ülkemizde genel anlamda ilk 20 içerisindeyiz. Hedefimize doğru gidiyoruz. Üniversitenin güçlü olması, o ile de çok şey katar. Öğrencilerimizi donanımlı, ülkesine, topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz.”

Belediye ile üniversitenin iş birliği yapacağı konuların ele alındığı ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Başkan Mustafa Bozbey’e günün anısına çini tabak hediye ederken, Başkan Bozbey de Rektör Ulcay’a Nilüfer’de 5 bin 990 kişinin katılımıyla yapılan Atatürk portresini armağan etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Şub-2018]

Haber Görüntüleme : 2.968 - 0