Organik tarımcıların son durağı Kent Bostanları

 

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Organik Tarım Birimi tarafından organize edilen “Organik Tarım Eğitimi”, Nilüfer Belediyesi Kent Bostanlarındaki uygulama eğitimleri ile sona erdi. Ülkemizde organik tarımda üretim ve tüketimin yaygınlaştırılması amacıyla Bursa Tarım İl Müdürlüğü, Anadolu Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu, Nilüfer Kent Bostanları ve EKODER’in katkıları ile gerçekleştirilen eğitimlere Bursa’dan ve çevre illerden 60 kişi katıldı.  Organik tarım yatırımcıları, üreticiler ve öğrencilerden oluşan kursiyerler, dört günlük teorik eğitimin ardından Nilüfer Belediyesi Kent Bostanlarında uygulama ve tohum atölye çalışması yaptı.

Organik tarımla ilişkili konularda Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve diğer ilgili eğitim kurumları ve ilgili kuruluşlar tarafından 27 eğitmenin toplam 36 saat eğitimi sonrası yapılan sınavda kursiyerlerin oldukça başarılı oldukları gözlendi. Eğitimde kursiyerlere organik tarımın genel ilkeleri, Dünya’da ve Türkiye’de organik tarım, organik tarım çevre ve insan sağlığı ilişkileri, organik tarımda yasa ve yönetmelikler, kontrol ve sertifikasyon, organik bitkisel ve hayvansal üretim, organik arıcılık, organik ürünlerin depolanması, işlenmesi ve pazarlanması ve organik tarım turizmi hakkında bilgiler aktarıldı.

Eğitim sonunda yapılan değerlendirme toplantısında insan sağlığı, ekoloji ve çevrenin korunması açısından ülkemizde organik tarımda üretim ve tüketimin mutlaka artırılması gerektiği, özellikle bebekler, hamileler ve hastaların beslenmesinde organik ürünlerle beslenmenin büyük önem taşıdığı belirtildi. Ülkemizde organik tarımda üretim ve tüketimin artırılması için eğitimin önemine değinildi.  Son derece başarılı geçen ve yararlı olduğu belirtilen eğitimlerin bundan sonra da mutlaka tekrarlanması gerektiği ifade edildi. Eğitim, katılım belgelerinin dağıtımı ile sona erdi. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Şub-2018]

Haber Görüntüleme : 2.761 - 0