UÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, Uluslararası Sınav Merkezi oldu

 

Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, tüm dünyada binlerce kurum tarafından kabul gören uluslararası standart sınavların Bursa’daki ilk ve tek yetkili merkezi oldu. Yeni yapılan anlaşmalar ve tamamlanan eğitimler sayesinde 2018 yılındaki uluslararası geçerliliği olan tüm sınavlar UÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda yapılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan UÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recek Çıbık, yabancı dil bilmenin önemini vurguladı. Müdür Prof. Dr. Recep Çıbık; “YÖK Başkanımızın da ifade ettiği gibi yükseköğretimde kalite esaslı öğrenim amacı doğrultusunda İngilizce sadece bir reklam aracı olarak kullanılmamalı ve İngilizce eğitiminin ulusal veya uluslararası kuruluşlarca akredite edilmesi gerekmektedir. Önümüzdeki yıl itibari ile üniversiteler arası nitelik farklılıklarının görülebilmesi için akredite edilen yabancı diller yüksekokullarına YKS tercih kılavuzunda yer verilecektir. Nitelikli kuruluşlar ile akreditasyon sürecini tamamlayabilmenin yolu İngilizce öğrenenlerin seviyelerini uluslararası geçerli standart sınavlar ile belgelendirmelerinden geçmektedir” dedi.

ÜÇ FARKLI DİLDE SINAV İMKÂNI

Eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve sınav uygulayıcısı olmaya hak kazanan öğretim elemanlarını tebrik eden Prof. Dr. Recep Çıbık, akreditasyon sürecinin ilk ayağını oluşturan bu sınavların Uludağ Üniversitesi’nin kalite esaslı öğrenim amacına da büyük katkı sağlayacağına inandığını ve Türkiye’de 3 farklı dilde uluslararası sınav sunan ilk üniversite olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

ULUSLARARASI SERTİFİKA İMKÂNI

Yüksekokul olarak amaçlarından bir tanesinin Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin uluslararası geçerli yabancı dil sertifikaları ile mezun olmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çıbık; “Bu sınavlar sayesinde hem yüksekokulumuz öğretim elemanlarımıza mesleki bilgilerini ilerletme, hem de tüm üniversitemizin öğrenci ve personel ile Bursa halkı için büyük bir fırsat sağlanmıştır” diye konuştu.  

Çıbık, sınavların bazılarının akademik amaçlar, bazılarının ise iş hayatına yönelik amaçlar için geçerli olduğunu ve detaylı bilgiye Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasından ya da öğrenci işlerinden ulaşılabileceğini açıkladı.

UÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde 2018 yılı itibari aşağıdaki sınavlar yapılacaktır:

 

SINAV

DİL

TOEFL IBT

İNGİLİZCE

TOEFL ITP

İNGİLİZCE

TOEIC

İNGİLİZCE

TestDaF

ALMANCA

Test WiDaF

ALMANCA

TFI

FRANSIZCA

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Şub-2018]

Haber Görüntüleme : 4.215 - 0